Paste/ retete fara gluten/ Schar

One pot pasta. Paste fara gluten, cu de toate intr-o oala

DSC_0057

Am stat destul de multisor pe ganduri daca sa public aceasta reteta sau nu. Intr-un final am hotarat ca da, va vedea lumina blogului.

Reteta nu este complicata deloc. Se face repede de tot, se face cu ce ai in casa si la indemana, poate fi un fel de mancare simplu sau unul mai pretentios, in functie de ingrediente. Si de aceasta data este fara gluten. Pe scurt, one pot pasta e un fel de mancare cu paste, in care pastele se fierb alaturi de sos, in aceeasi oala. Si de aici si reticenta mea fata de a posta sau nu reteta.

Multa lume poate sa spuna ca e blasfemie la adresa pastelor si la ce inseamna pasta in sine. Poate italienii i-ar da o palma celui care le-a inventat :)))

Eu pot doar sa va spun ca e o mancare pe care si eu am privit-o cu suspiciune. Recunosc. Insa imi plac provocarile, lucrurile noi si controversate, iar acum o pregatesc destul de des acasa tocmai pentru ca nu e pretentioasa si e extrem extrem de versatila. + noua ne plac foarte foarte mult pastele. Practic, folosesc ce am in acel moment in frigider si credeti-ma, iese foarte bine ce fac eu acolo.

Ca si linii generale, daca va hotarati sa incercati acest gen de mancare va spun doar sa:

  • folositi o oala incapatoare, pastele se umfla
  • folositi orice ingredient doriti
  • tineti cont atunci cand adaugati apa ca si ingredientele lasa apa, asadar sa nu exagerati cu ea si nu punteti pana trece peste ingrediente, nu este necesar. Decat atunci cand ingredientele folosite nu lasa apa deloc.

In cazul in care sunteti curiosi, gasiti pe instagram, Pinterest sau google o multime de idei si retete de astfel de one pot pasta. Si credeti-ma,doar incercati o data si o veti face si a doua oara, si a treia…si tot asa.

Reteta face parte din campania origanizata de Schar si celiaci.ro, „Iubim si daruim cu Schar”Si nu uitati ca impreuna cu Schar avem un concurs pentru voi, unde puteti castiga produse fara gluten pentru o luna intreaga. Trebuie doar sa lasati un comentariu in care sa daruiti un gand bun, sa ne impartasiti o experienta pozitiva care sa ne inspire in a fi mai buni, mai generosi, mai recunoscatori si mai iubitori. Click aici pentru detalii. Maine, 29. 02.2016, este ultima zi de inscriere!

DSC_0059

one pot pasta

Ingrediente One pot pasta

  • 250 g paste fara gluten (eu am avut penne de la Schar)
  • 200 g ciuperci champignon proaspete
  • 300 ml suc de rosii cu pulpa
  • 1 ceapa rosie mare
  • carnaciori de casa (strict optional)
  • 3 linguri de smantana
  • sare si piper
  • cateva fire de patrunjel proaspat
  • 500 ml apa
  • parmesan (pentru servit)

Pregatim ingredientele astfel:

  • ceapa o tocam marunt
  • ciupercile le curatam de pielite, le spalam si le taiem feliute
  • carnaciorii, daca folosim, ii taiem rondele
  • patrunjelul il tocam marunt

Pregatim o cratita incapatoare si punem in ea pastele, sucul de rosii, ciupercile, ceapa, carnaciorii, patrunjelul, apa, sare si piper (asa ca in poza de mai jos, de langa ingrediente). Nu punteti prea multa sare, mai bine gustati la final si mai adaugati daca este nevoie.

Punem cratita pe foc nu prea mare si lasam sa fiara fix 12 minute din momentul in care incepe sa fiarba. Dupa cele 15 minute adaugam smantana, amestecam si oprim focul. Potrivim de sare si piper, daca mai e cazul, si servim cu parmesan pe deasupra.

DSC_0050  DSC_0051

one pot pasta

Print Friendly, PDF & Email

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply