Pui/ Selgros

Pui in sos de smantana si chutney de mango

Daca mancarurile simple, dar incredibil de gustoase aveau nevoie de o definitie, aceasta este reteta acestui pui in sos de smantana si chutney de mango.

Nu doar ca este o mancare simplu si rapid de preparat, dar la baza ei stau ingrediente cat sa le numeri pe degetele de la o mana si jumatate. Practic, ai masa gata in 35-40 de minute! Cu tot cu pregatitul ingredientelor.

Totul a pornit de la chutney-ul de mango. Intrasem in Selgros sa facem cateva cumparaturi marunte, fara a avea in plan vreo reteta anume. Dar am zarit borcanul cu chutney pe raft si atat mi-a trebuit!

Mi-a zburat gandul la sosul cu smantana si chutney gustat in urma cu doua saptamani la nasii nostri si am incropit pe loc o reteta proprie. Pui in sos de smantana si chutney de mango! Nu-i asa ca suna bine?

Asa ca am luat Selgros-ul la puricat dupa restul de ingrediente necesare si am plecat de acolo fericita, cu bratul plin de minuni si planuri marete in minte. Acasa, planurile s-au concretizat intr-o explozie de arome despre care vom povesti de acum incolo mult si bine.

pui in sos de smantana

Ce a iesit bun veti vedea mai jos!

Ingrediente Pui in sos de smantana si chutney de mango

(pentru 2 portii)

  • 1 piept de pui
  • 100 ml smantana pentru gatit
  • 2 linguri chuthey de mango
  • sare si piper dupa gust
  • 2 linguri ulei de masline
  • cateva frunzulite de coriandru proaspat

Mod de preparare Pui in sos de smantana si chutney de mango

Spala pieptul de pui, tamponeaza-l cu un servetel absorbant si taie-l in doua.

Condimenteaza bucatile de carne cu sare si piper pe ambele parti, apoi aseaza-le intr-o tava pentru cuptor.

Toarna uleiul de masline peste carne si da tava la cuptor pentru 20-25 minute, cat sa se rumeneasca usor bucatile de piept de pui.

Pune o tigaie pe foc mic si toarna smantana in ea.

Cand smantana incepe sa fiarba adauga chutney-ul de mango si amesteca pana cand sosul incepe sa se ingroase.

Scoate carnea din cuptor si transfera-o in tigaie, in sosul frumos mirositor.

Mai lasa tigaia 5 minute pe foc, cat sa se lege prietenie de lunga durata, apoi stinge focul si presara pe deasupra coriandru tocat marunt.

Masa este gata!

  • Porneste cuptorul la 18 de grade de cum te apuci de treaba; este important ca acesta sa fie preincalzit!
  • Poti manca deliciosul pui in sos de smantana si chutney de mango cu garnitura de orez integral, couscous ori salata.
  • Sosul de smantana si chutney de mango il poti prepara si pentru fripturi sau carne la gratar.
  • La prepararea sosului poti folosi chutney din orice fel de fructe sau legume, nu este obligatoriu sa fie de mango.

Pofta buna!

pui in sos de smantana

pui in sos de smantana

PrintFriendly and PDF

No Comments

Leave a Reply