capsuni/ mere/ retete americane/ scortisoara/ tarta

Apple popover

Daca vreti sa faceti un desert rapid de tot, acesta este! Este un desert foarte apreciat de americani si are a devenit din prima si unul din preferatele noastre (deja lista noastra de preferate se tot lungeste:) ). Nu i-am tradus titlul, caci nici nu as stii cum sa ii spun pe romaneste, asa ca sa fie cu iertare fata de cei carora nu le convine. In mod normal nu mi-ar conveni nici mie, insa pe asta chiar nu pot sa il traduc 😛
Aveti nevoie pentru el de o tigaie care poate fi introdusa in cuptor, insa daca nu aveti puteti cali merele in tigaie, apoi sa le transferati intr-un alt vas si apoi la cuptor. 
In privinta fructelor, puteti sa folositi orice combinatie de fructe doriti, in functie de preferintele voastre!  Merele pot fi inlocuite cu piersici, nectarine, pere…doar ca nu se va mai numi apple popover, ci frctul pe care il alegeti.
Amatorii de clatite vor aprecia acest preparat, caci blatul seamana cu o mare si groasa clatita!!
Anca, multumesc pentru reteta.

Ingrediente
-3 mere
-2 lingurite de unt
-o lingurita de scortisoara
-o lingura de zahar brun
Pentru blat
-2 oua
-200 ml lapte
-5 linguri de faina
-o lingura unt topit
-1 1/2 lingura zahar
 si cativa capsuni
Pentru ornat 
zahar pudra
Merele se curata (dar le puteti lasa si in coaja) si se taie in felii groase. Intr-o tigaie se topeste untul, se adauga merele, zaharul si scortisoara si se calesc 3-4 minute, pana cand merele sunt usor moi.
Separat se amesteca ingredientele pentru blat. Compozitia va iesi subtire, ca si pentru clatite. Sa nu va speriati, asa trebuie sa fie! Compozitia de blat se toarna peste merele din tigaie. Pe deasupra se adauga capsunii taiati bucati, apoi tigaia se da la cuptor pentru 30 de minute la 180 de grade.
Scoateti prajiturica din cuptor si lasati-o sa se raceasca, apoi pudrati-o cu zahar si este gata de servit. Merge de minute alaturi de inghetata de vanilie.

Pofta buna!

Print Friendly, PDF & Email

You Might Also Like

12 Comments

  • Reply
    mirela
    mai 16, 2012 at 9:34 am

    Arata de nota 10,in clipa asta ma si apuc de treaba,dar am sa inlocuiesc capsunele cu zmeura pentru ca asta am.
    Multumesc pentru reteta,revin cu impresii .
    O zi frumoasa!!

  • Reply
    mandala
    mai 16, 2012 at 9:34 am

    Am sa sa-l incerc arata bine de tot !

  • Reply
    Corina Ureche
    mai 16, 2012 at 9:35 am

    Mandala, sa imi spui cum iese si daca ti-a placut ! 🙂

  • Reply
    Corina Ureche
    mai 16, 2012 at 9:36 am

    Multumesc, Mirela. Cu zmeura e super, de fapt poti sa folosesti ce fructe doresti..asa cum am si specificat. Sa imi spui impresiile 🙂

  • Reply
    mirela
    mai 16, 2012 at 11:58 am

    Corina,inca o data multumesc pentru inspiratie,a iesit extraordinar de bun,cu siguranta o sa-l refac si cu alte fructe,,,,,,si este in topul preferintelor.
    Daca iti face placere poti vedea creatia culinara la mine pe blog.
    O zi frumoasa!

  • Reply
    Corina Ureche
    mai 16, 2012 at 11:59 am

    Mirela ma bucur enorm ca ti-a placut, acuma intru sa inspectez :))

  • Reply
    Iulia H.
    mai 16, 2012 at 7:27 pm

    Abia astept sa vad cum iese:) o sa inlocuiesc capsunii cu portocale cubulete, lasate in coaja.

  • Reply
    catkitchen
    mai 17, 2012 at 9:42 am

    Draga mea , ador desertul asta !!!! Am si eu doua sau trei retete pe blog 🙂 , dar trebuie neaparat sa-l incerc cu capsunei !!!!
    P.S.M-ai facut happy azi , stii tu de ce !!! 😉

  • Reply
    Ramona Alina
    mai 17, 2012 at 9:42 am

    Mor de poftã!

  • Reply
    Corina Ureche
    mai 17, 2012 at 9:43 am

    Iulia, abia astept sa imi spui cum iese cu portocale. Inca nu am incercat 🙂

  • Reply
    Corina Ureche
    mai 17, 2012 at 9:43 am

    Ramona musai sa incerci reteta!!

  • Reply
    Corina Ureche
    mai 17, 2012 at 9:44 am

    Magda, e perfect cu capsuni..ne place tare mult. Ma bucur ca te-am facut happy (stiu eu de ce:P) :*

  • Leave a Reply