de post/ hrisca/ retete vegetariene

Ardei umpluti (reteta vegetariana)

Daca folositi in alimentatie hrisca nu cred ca trebuie sa va mai fac o introducere. Centru cei care nu o folositi nu pot decat sa vi-o recomand cu mare cladura. Textura si aroma surprinzatoare, care au transformat reteta de ardei intr-una de poveste.
Hrisca nu contine gluten, scade colesterolul si stabilizeaza glicemia. Ajuta inimioara prin prevenirea bolilor cardio-vasculare, previne aparitia pietrelor la fiere si este bogata in vitamine, zinc si potasiu. Practic este sanatate curata. O puteti cumpara din magazinele naturiste sau Plafare si o puteti folosi la deserturi si mancaruri de tot felul: budinci, pilafuri, umpluturi pentru ardei, dovlecei, rosii si etc.

 

 Ingrediente
-6-7 ardei
-150 g hrisca
-5-6 ciuperci champignon (proaspete)
-un morcov
-o ceapa alba
-100 ml sos de rosii/bulion+400 ml
-sare si piper dupa gust
-un varf de cutit de cimbru uscat
-o lingurita de unt
-3 rosii cherry
Cu o seara inainte de preparare, hrisca se pune la hidratat in apa (cat sa treaca bine peste ea). A doua zi se poate folosi pentru umplutura. Bineinteles, aceasta poate fi si fiarta, insa eu aleg mereu varianta hridratarii. In acest mod hrisca isi pastreaza foarte bine proprietatile.
Buuun. Avem hrisca hidratata si ne apucam de lucru.
Pornim cuptorul la 180 de grade sa fie bine incalzit cand tava va ajunge inauntru.
Intr-o craticioara se topeste untul si se caleste ceapa tocata marunt. Cand aceasta se inmoaie si devine translucida se adauga ciupercile spalate si taiate felii subtiri si morcovul dat pe razatoarea mica. Se calesc toate cateva minute pana cand se evapora apa lasata de ciuperci, apoi se adauga hrisca si 100 ml bulion. Se condimenteaza dupa gust cu sare si piper, se adauga si cimbrul si se lasa la fiert cca 15-20 de minute sa se intrepatrunda aromele.
Intre timp ardeii se spala bine si li se indeparteaza coditele si samburii.
Ardei se umplu pe rand cu compozitia obtinuta si se aseaza intr-o tava termorezistenta in picioare, unul langa celalal,  iar in fiecare ardei se pune un capacel de rosie.
Se toarna in tava restul de 400 ml de bulion si se da tava la cuptor pana cand ardeii sunt rumeni si moi, adica cca 30-40 de minute.
Se servesc calzi alaturi de sosul din tava.

 

Pofta buna!
Print Friendly, PDF & Email

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply