Atelierul Urecheatei

atelierul urecheatei

Mesteresc de cand ma stiu. Cele mai vechi amintiri ale mele vis-a-vis de mestereala le am de pe la 5-6 ani, cand transformam orice carpa ori material iesit in cale in haine pentru papusi. Veti spune: bine, dar toate fetitele fac haine pentru papusi! Da, sunt de acord, dar pentru mine insemna mai mult decat o piesa de imbracaminte. Era o forma de expresie, aveam sa imi dau eu seama mai tarziu. La fel si crosetatul si tricotatul. La fel si desfacutul de coliere din margele (saraca mama, mult mai tragea de mine sa las colierele in pace) si rearanjarea lor sub alta forma.

Am crescut si pana la 30 de ani, ma scuzati…31, m-am exprimat in multe feluri. Am descoperit margelele si nu voi uita niciodata ziua din iulie 2004 cand am pasit pentru prima data intr-un magazin cu margele, in Cluj, Piata Mihai Viteazul. Acum nu mai este, asa ca nu il cautati 🙂

Eram emotionata, fara exagerare. Trepidam chiar. Adica cum sa se gaseasca de cumparat, asa la bucata, ate, inchizatori, margele de toate formele si culorile…cum? No esta posibile! Ba a fost foarte posibil. Mi-am dat seama atunci ca pot sa fac bijuterii de la zero, asa ca m-am pus pe treaba. Si cum unele iubiri trec, asa mi-a trecut si mie faza de margelata. Noroc ca am reusit sa imi fac mie o gramadoaie de sa imi ajunga toata viata!

Am descoperit apoi fimo si m-am lasat purtata de acest fascinant lut. Ba chiar mi-am cumparat un cuptor special in care sa il ard. Locuiam pe atunci in camin studentesc. Si am ars lut o vreme. Dar uneori dragostea e oarba si frige …

Apoi m-am indragostit de tehnica servetelului si broderia pe fetru. Am ramas indragostita pana in ziua de azi si simt ca va fi dragoste pentru totdeauna. Stiti genul acela de relatie din care efectiv nu vrei sa iesi pentru ca iti face bine, si te linisteste, si te relaxeaza, si nu te spune la nimeni, si te iarta, si te in toate felurile? Asta e relatia mea cu cele doua. Si cum intre doua nu te ploua, nici nu ma gandesc la o despartire!

Daca aveti un cont de facebook, puteti sa vedeti ce mestereste o urecheata aici, la Atelierul Urecheatei. Daca nu aveti un cont de facebook, stati pe aproape ca incet-incetuc o sa urc poze si aici. Si daca ati intrat, ati vazut si ceva v-a facut cu ochiul, puteti oricand sa imi scrieti pe corina@corinaureche.ro sa vedem cum putem face sa ajunga minunea la voi.

Urecehata va saluta!

 

Print Friendly, PDF & Email