Biscuiti cu crema de branza si visine sau whoopie pies – un dulce pe care abia am asteptat sa il fac. Biscuitii au origini americane, dar reteta o am dintr-o carte de retete frantuzeasca. Si vor ajunge pe masa noastra de Craciun. Sa mai zica cineva ca asta nu este multiculturalitate!
Vorbim aici de biscuiti pufosi si crema fina de unt. Biscuitii pot fi facuti in n+1 combinatii, la fel si crema. Eu am ales o varianta usoara, de unt si branza. Aceasta poate fi inlocuita de crema ganache de cioco neagra sau alba, crema de mascarpone, crema de alune si cate si mai cate. In functie de pofta si inspiratie.
Despre biscuitii acestia vom mai vorbi, va promit. In carte am gasit o multime de retete si combinatii si nu ma las pana nu le incerc de toate!
Ingrediente Biscuiti cu crema de branza si visine
Pentru biscuiti (30 bucati)
- 175 g unt nesarat la temperatura camerei (eu am folosi LURPAK)
- 150 g zahar
- 2 lingurite extract de vanilie sau semintele de la 1 pastaie de vanilie
- 1 varf de cutit sare
- 2 oua mari
- 225 g faina
- 50 g cacao
- 1 lingurita praf de copt
- 50 ml lapte
- 120 g cafea concentrata
Pentru umplutura
- 100 g unt nesarat
- 100 g crema de branza
- 120 g zahar pudra
- visine (din compot)
Mod de preparare Biscuiti cu crema de branza si visine
Pornim cuptorul la 180 grade si punem hartie de copt intr-o tava incapatoare.
Pentru inceput pregatim biscuitii. Intr-un bol punem untul, zaharul, extractul de vanilie si sarea. Mixam pana cand obtinem o crema fina, apoi adaugam ouale, rand pe rand. Adaugam un ou, amestecam, abia apoi il adaugam pe al doilea.
Cernem si amestecam faina cu praful de copt si cacaua. Punem amestecul peste crema de unt si amestecam. Adaugam laptele si cafeaua. Amestecam. Aluatul va fi unul moale si lucios.
Punem aluatul intr-un pos si in tava pregatita spritam biscuitii in cercuri cu diametrul de aproximativ 5 cm. Ca sa fie cat mai simpla operatiunea, va recomand sa trasati pe hartie cercurile cu un creion, lasand un spatiu generos intre ele, apoi sa asezati hartia cu desenul in jos. Spritati aluatul direct in cercuri.
Dati tava la cuptor pentru 10-12 minute. Scoateti biscuitii pe un gratar si lasati-i sa se raceasca complet.
Procedati la fel cu aluatul care ramane. In total ar trebui sa iasa 60 de bucati +/-.
Pentru crema, punem untul, zaharul si crema de branza. Mixam pana cand obtinem o crema pufoasa si omogena.
Asamblarea biscuitilor
Umplem un pos cu crema de unt si branza si spritam pe cate un biscuite. In mijloc punem o visina, iar deasupra asezam un alt biscuite. Presam usor si continuam pana cand ii umplem pe toti.
Daca doriti, puteti sa pudrati biscuitii cu zahar pudra sau sa ii glazurati cu ciocolata topita.
Pofta buna!