biscuiti/ gustari sarate/ parmesan

Biscuiti cu parmezan, boia si bresaola

Biscuiti cu parmezan, boia si bresaola – o gustare minunata de avut in casa. Si nu doar in casa, biscuitii sunt excelenti de luat in pachetelul de la scoala ori serviciu! Vezi mai jos reteta 🙂

Numa bine a venit weekendul si poate-poate va indurati si porniti un mniezuc cuptoarele si daca tot le porniti faceti si biscuitii astia roscovani. Ca de facut simplu si rapid, se fac! Numai dispozitie pentru ei sa aveti. Si cum pofta vine mancand …

Reteta am preluat-o dintr-o revista italiana, pe care o am de foarte multi ani. Bresaola gasiti in orice hypermarket, ca sa nu mai zic de prosciutto sau parmezan.

Acuma bineinteles, daca nu gasiti, nu gasiti si gata, sunt convinsa ca nu e nimic gresit in a folosi ingrediente mai neoase.

Noi am mancat biscuitii cu parmezan si alte minuni cu iaurt, suntem mari mancatori de iaurt/kefir. Dar sa stiti ca sunt tare buni si asa simpli.

Sper sa va placa!

biscuiti cu parmezan

biscuiti cu parmezanIngrediente Biscuiti cu parmezan, boia si bresaola

  • 225 g faina alba
  • ½ pliculet praf de copt
  • 60 g unt topit
  • 100 ml lapte
  • ½ lingurita boia dulce
  • 5 felii bresaola ori prosciutto
  • ½ lingurita sare
  • 2 linguri seminte de floarea-soarelui (sau orice altfel de seminte care va plac)
  • 1 ou
  • 2 linguri parmezan razuit

 

  • pe langa acestea, tineti aproape si 2-3 lingurite de faina si putin lapte

Mod de preparare Biscuiti cu parmezan, boia si bresaola

 

Preincalziti cuptorul la 200 grade si puneti hartie de copt intr-o tava.

Intr-un castron incapator cerneti faina si praful de copt. Adaugati boiaua, sarea, semintele si bresaola taiata fasii subtiri. Amestecati.

Turnati laptele si untul topit si framantati pana cand obtineti un aluat moale, dar nelipicios.

Pentru asta va vor ajuta faina sau laptele pastrat deoparte. Daca vedeti ca aluatul e prea lipicios adaugati putina faina, daca dimpotriva, este prea uscat, adaugati putin lapte.

Pe blatul de lucru presarati putina faina si intindeti aluatul obtinut intr-o patura subtire, de cca 0,5 cm.

Decupati biscuitii cu o forma rotunda (de 6 cm diametru am avut eu si mi-au iesit 25 bucati), pana terminat tot aluatul. Adica intindeti, decupati, ce ramane modelati la loc, iar intindeti, iar decupati si tot asa.

Asezati biscuitii in tava pregatita.

Bateti oul cu o furculita si ungeti biscuitii, apoi presarati pe fiecare putin parmesan.

Dati tava la cuptor pentru 15 minute, pana cand biscuitii sunt crescuti si rumeni.

Pofta cea mai buna!

biscuiti cu parmezan

Print Friendly, PDF & Email

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Claudia
    octombrie 16, 2016 at 1:04 pm

    Eu nu mai vad nimic din reteta 🙂
    Asa de mult imi plac pozele! Sunt …wow! 🙂

  • Leave a Reply