Desert/ Prajitura

Brownies cu menta si whiskey

Foaie verde si-un lemn gros, eu mi-s bucatarul curajos! Adica particip luna de luna la provocarea Bucatarul Curajos, iar in aceasta luna provocarea dulce i-a revenit Ioanei de la Pasiune si culoare. Ioana s-a gandit ce s-a gandit si ne-a provocat sa preparam aceasta minunata reteta de brownies.
Probabil stiti deja cat de mult imi plac deserturile cu blat de cacao si ciocolata, asa ca din prima m-am repezit si am pregatit negresa si de pe la inceputul lunii tot bat din picior ca nu se face data de 20 a lunii ca sa o pot publica. Si uite ca s-a facut si 20 si ma bucur enorm ca pot sa dau si eu mai departe aceasta reteta exceptionala. Multumim, Ioana!
Ingrediente
Pentru blat:
-2 oua
-100 g Rapadura (sau 200 g zahar brun)
-170 g unt
-150 g faina
-2 tablete ciocolata amaruie
-1/2 lingurita praf de copt
-3 linguri whiskey
– o lingura de menta tocata
Pentru sos:
-100 ml smantana lichida
-o tableta de ciocolata
-extract/esenta de menta
Pentru blat procedam asa:
1. Untul se taie cuburi si de pune la topit intr-o craticioara. Se adauga si ciocolata si se lasa sa se toeasca impreuna, amestecand din cand in cand.
2. Intr-un vas se bat ouale, cu zaharul, menta tocata marunt si whiskey-ul.
3.  Untul si ciocolata se adauga peste compozitia de la punctul 2.
4. Peste acestea se adauga faina si praful de copt si se amesteca pana la omogenizare.
5. Intr-o tava se pune hartie si se toarna aluatul.
6. Se coace 30 de minute la 18- de grade.
Pana cand se coace frumusel putem sa pregatim sosul de menta, astfel:
Intr-o cratita se incalzeste smantana si se adauga ciocolata rupta bucatele si extractul de menta. Se amesteca pana cand ingredientele sunt omogenizate.
Scoate prajitura din cuptor si lasati-o sa se raceasca, apoi o portionati in ce forma doriti si o serviti cu sos de menta si ciocolata pe deasupra, sau in varianta simpla pudrata cu zahar.
Pofta buna!
Print Friendly, PDF & Email

You Might Also Like

9 Comments

  • Reply
    vdaiana
    februarie 21, 2013 at 5:01 pm

    Ciocolata neagra mmmm menta mmmmm!
    Tableta de ciocolata de cate grame sa fie? de 100?
    Cata menta tocata trebe? 1 lingura?

  • Reply
    Buburuza Bubu
    februarie 21, 2013 at 5:01 pm

    O da,asta este o reteta pe gustul meu!Have a Nice Day!

  • Reply
    Simona
    februarie 21, 2013 at 5:01 pm

    Cat de bine arata!!! Foarte faina prezentarea!

  • Reply
    Alina Vicu
    februarie 21, 2013 at 5:01 pm

    Arata intr-un mare fel, iar gustul cred ca e senzational.

  • Reply
    Micky Apostu
    februarie 21, 2013 at 5:01 pm

    O prajitura delicioasa cu o prezentare de exceptie! Te pup!

  • Reply
    Disturbingly Delicious
    februarie 21, 2013 at 5:01 pm

    Mmmmm…ce bunatate 🙂

  • Reply
    Paula Gafitescu
    februarie 21, 2013 at 5:01 pm

    Arata minunat!! De buna stiu ca e peste masura 😉 Pupici

  • Reply
    Corina Ureche
    februarie 21, 2013 at 5:07 pm

    O lingura da, am si completat. O tableta are in jur de 80 de grame

  • Reply
    Corina Ureche
    februarie 21, 2013 at 5:09 pm

    va multumesc tare mult pentru aprecieri. Nu va pot spune cat a bucura ca va place prajitura asta, este absolut fantastica!!

  • Leave a Reply