Budinca de dovlecel cu branza si bacon este una dintre mancarurile noastre preferate din aceasta perioada. Avem dovlecel de gradina, dulceag si parfumat, incat ar fi si pacat sa nu profitam la maximum de el.
De data asta l-am combinat cu branza si bacon sub forma de budinca. Dar puteti coace compozitia si in tava rotunda, rezultand o minunata tarta sarata.
Budinca de dovlecel cu branza si bacon merge excelent la orice masa. Dimineata, la pranz sau seara, cand doriti voi. Dupa umila-mi parere, a doua zi este cea mai buna! Deci e obligatoriu de luat la birou si de facut pofta tuturor. Sau mai bine nu ziceti nimanui nimic ca altfel riscati sa nu mai apucati nimic. Vedeti voi, va orientati la fata locului.
Ah, si e un aperitiv excelent pentru orice masa, indiferent ca vorbim de o masa cu pretentii sau o masa simpla, intre cunoscuti.
Ingrediente Budinca de dovlecel cu branza si bacon
- 500 g dovlecel curatat de coaja si dat pe razatoarea mare
- 250 g baranza sarata (telemea, cas, cascaval) razuita sau faramitata
- 2 morcovi mari dati pe razatoarea mica
- 5 oua
- 120 g faina
- 200 g bacon taiat cubulete si prajit fara adaos de ulei
- 3-4 fire de patrunjel tocat marunt
- sare si piper dupa gust
- 4 linguri de pesmet
- 1 lingurita unt
Mod de preparare Budinca de dovlecel cu branza si bacon
Porniti cuptorul la 180 grade (foc mediu).
Puneti toate ingredientele intr-un bol incapator (fara pesmet si unt) si amestecati.
Ungeti o tava cu unt si presarati 2 linguri de pesmet.
Turnati compozitia si presarati pe deasupra pesmetul ramas.
Dati tava la cuptor pentru 50 de minute sau pana cand prinde crusta aurie pe deasupra.
Scoateti budinca de la cuptor si lasati-o sa se raceasca complet, apoi portionati.
Cateva note
- Imediat dupa ce razuiti dovlecelul, puneti-l intr-o sita si presarati putina sare. Amestecati cu o furculita si lasati-l la scurs.
- Budinca se va inchega mai bine cu cat dovlecelul este mai bine scurs.
- Pentru copt puteti folosi orice fel de tava. Eu am folosit o tava de yena dreptunghiulara.
Pofta buna!
1 comment
Hmm “ploua-n gura” Abia astept sa incerc sa fac si eu