Desert/ lapte de cocos/ tapioca

Budinca de tapioca si lapte de cocos

Daca sunteti in cautare de deserturi simple si ultra rapide, dar in acelasi timp si aspectoase, s-ar putea ca aceasta budinca sa vi se potriveasca de minune. Tapioca este un amidon alimentar extras din manioc, o radacina foarte populara mai ales in America de Sud. O gasiti sub forma de perle, dar si sub forma de faina, si este un aliment bogat in acid folic, fier, calciu si fibre. Deasemenea, este o sursa numai buna de carbohidrati si nu contine gluten.
Perlute de tapioca gasiti de cumparat la magazinele naturiste, dar s-ar putea sa dati de ele si in hypermarket, iar o punguta o sa va tina pret de cateva deserturi bune, asa ca merita sa le luati acasa cu voi.
La prepararea budincii puteti folosi orice fel de lapte, insa cel de cocos mi se pare cel mai potrivit. Puteti adauga diferite esente si arome si puteti folosi ce fructe va plac mai mult.
Multumesc Andreea pentru inspiratie.
Budinca de tapioca si lapte de cocos

Ingrediente (pentru 4 portii)
100 g perle tapioca
400 ml apa rece
400 ml lapte de cocos
2 linguri de miere
fructe proaspete (am folosit zmeura, nectarine si banane)
Intr-o oala mai mica se pun perlele de tapioca impreuna cu apa rece si se pun pe foc mic.
Se amesteca incontinuu pana cand compozitia se ingroasa si apa capata o culoare albicioasa, iar perlele se umfla. Nu dureaza mai mult de 5 minute.
Se pun perlele intr-o sita si se strecoara sub un jet de apa rece.
Se pun perlele inapoi in oala si se adauga laptele de cocos si se fierb din nou la foc mic pana cand compozitia incepe usor sa se ingroase. Si in acest caz, 5 minute sunt suficiente. In timpul racirii bundinca se va ingrosa, asa ca nu va faceti probleme daca vi se pare usor lichida.
Se adauga mierea, se amesteca si se lasa budinca la racit.
Budinca se serveste in pahare, decorata cu fructe.
Eu am alternat straturi de budinca si fructe si am ornat cu frunzulite de menta.
Pofta buna!
Budinca de tapioca si lapte de cocos

 

Budinca de tapioca si lapte de cocos

 

 

Print Friendly, PDF & Email

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Simona
    octombrie 5, 2015 at 8:37 am

    N-am incercat pana acum tapioca.. dar desertul tau arata delicios! In ambele variante!

  • Leave a Reply