Cartofi/ Mancaruri

Cartofi cu crusta

Nu-s frantuzesti si nu e musaca! Sunt cartofi cu crusta…la cuptor. Eu asa ii cunosc de la mama, am zis!
E o reteta super. Se face repede si nu-ti da batai de cap. Daca aveti usturoi granulat puneti in compozitia de oua sau pisati 1-2 catei de usturoi acolo…minunat!!!

Ingrediente

-8-9 cartofi
-3 oua
-50 grame cascaval
-4-5 linguri de smantana
-patrunjel
sare
piper
-putin unt

Cartofii se fierb in coaja, se curata si se taie rondele. Ii aranjam pe urma frumos intr-un vas uns cu putin unt.

Batem ouale cu sare si piper, adaugam cascavalul razuit si smantana si patrunjelul tocat marunt.

Turnam compozitia peste cartofi…

…si punem tava la cuptor pana cand cartofii prind o preaminunata crusta aurie.Cam asa….

Nu-mi aduc bine aminte, ca nu m-am uitat la ceas, dar cred ca au stat la cuptor cam 30-40 de minute.
Se servesc simplii sau cu o lingura zdravana de smantana pe deasupra si cu….pofta buna!!!!

Print Friendly, PDF & Email

You Might Also Like

4 Comments

  • Reply
    sarah
    aprilie 14, 2010 at 3:26 pm

    super faina reteta draga Ina.ma gandesc ca este buna si ca garnitura pentru fripturi.eu as mai fi adaugat niste iarburi aromate si niste fulgi de ardei.hai ca deja imi vin idei si ma apuc de facut cartofi in crusta.
    hihihihi.pup Ina

  • Reply
    antuán
    aprilie 14, 2010 at 5:56 pm

    Muy buena receta,felicidades ,te lo as currado bien

    Saludos
    Antuán

  • Reply
    dian@
    aprilie 16, 2010 at 9:28 am

    Corina am un premiu pt tine, cand ai timp poti sa-l ridici de pe blogul meu…de doua zile visez la cartofii astia.

  • Reply
    vdaiana
    aprilie 19, 2010 at 1:53 pm

    Am incercat reteta ta si mi-a placut foarte mult! yumm-yumm 🙂

  • Leave a Reply