Cartofi dulci umpluti cu carne de vita – mancare excelenta pentru caserola voastra pentru birou. Puneti separat, in borcanele, putina smantana sau iaurt si aveti o masa pe cinste!
Cartofii dulci sunt deliciosi si putem sa facem mancaruri minunate pornind de la ei, fie ca ii adaugam intr-un hummus, ii coacem la cuptor cu usturoi si parmezan sau ii umplem cu diferite bunataturi.
Am vrut de mult vreme sa incerc reteta de cartofi dulci umpluti si iata ca toamna asta le-a venit randul. Categoric voi reface reteta atat pentru noi, dar si pentru prietenii care ne vor vizita in sezonul rece.
Musai de stiut inainte de a te apuca de treaba!
- Carnea de vita poate fi inlocuita cu cea de pui, curcan sau chiar amestec porc-vita.
- Daca nu doriti sa folositi carne, puteti sa o inlocuiti cu…ciuperci. Puteti sa folositi ciuperci champignon, de exemplu, insa va trebui sa le maruntiti inainte din cutit, blender sau masina de tocat. Ciupercile maruntite astfel seamana destul de mult cu carnea tocata.
- Alegeti sosuri pentru servire cum ar fi smantana simpla sau in care adaugati verdeturi, iaurt sau guacamole. Merg foarte bine impreuna.
Ingrediente Cartofi dulci umpluti
- 3-4 Cartofi dulci mari
- 400g carne tocata de vita
- 500ml suc de rosii
- 1 lingurita praf de usturoi
- 1 lingurita boia afumata
- 1/2lingurita chimion macinat
- ½ lingurita fulgi de chili
- ½ lingurita oregano uscat
- ¼ lingurita piper macinat
- ½ lingurita sare
- 100g cascaval cheddar razuit
Pentru servit
- Avocado
- Smantana
Mod de preparare
Apasă PLAY si vezi modul de preparare!
Pornim cuptorul la 190°C.
Spalam cartofii si ii taiem in doua pe lung. Ii asezam intr-o tava cu partea taiata in sus, condimentam cu sare, acoperim cu folie de aluminiu si ii punem la cuptor pana sunt copți. Verificam din cand in cand cu furculița.
Pentru umplutura prajim carnea in puțin ulei de masline, pana isi schimba culoarea in maroniu. Adaugam condimentele amestecate, sucul de rosii si 250ml apa. Fierbem sosul aproximativ 1 ora.
Revenim la cartofi care intre timp s-au copt. Cat sunt fierbinți le scoatem miezul cu o lingurita, adaugam puțina sare, apoi il pasam cu furculița. Umplem la loc fiecare cartof.
Imediat ce carnea este gata, o distribuim egal peste fiecare cartof. Adaugam cheddar razuit si dam tava la cuptor pana se topeste branza.
La final presaram patrunjel tocat marunt.
Pofta buna!