Desert

Cheesecake cu ricotta si caise

Bine v-am regasit in noul an! La multi ani si tot ce va doriti mai mult, sa se indeplineasca.
Noul an a venit in bucataria mea cu un desert nou; unul inscris pe lista mea de incercari de foarte multa vreme, dar pe care l-am tot amanat si asta din cauza ca nu prea mancam deserturi cu branza…in afara de papanasi. Insa cum aveam in frigider o cutie de ricotta mi-am facut curaj sa pregatesc un cheesecake siiii surpriza: ne place chiar foarte mult si deja am in minte mai multe viitoare combinatii. Azi l-am facut cu caise din compot, insa vreau musai sa incerc cu ananas si fructe de padure…si multe altele.
A iesit pufos si cremos de la ricotta si foarte aromat de la caise si biscuiti. Zahar puteti sa adaugati daca credeti ca mai trebuie, in fond adaptati prajitura gusturilor si preferintelor voastre.
Alina, Daiana si Zso, sper ca reteta sa fie pe placul vostru si sa o incercati.

 

Ingrediente
(pt o tava cu diametrul de 20 cm)
Blatul:
-200 g biscuiti digestivi
-100 g unt
-o lingura cacao (optional)
Crema:
-250 g ricotta
-200 ml frisca lichida
-un plic de gelatina granule
– o lingura si jumatate de zahar pudra
-5-6 caise din compot
Pregatirea blatului
Biscuitii se maruntesc. Pentru aceasta puteti sa folositi robotul de bucatarie sau sa ii maruntiti pur si simplu intr-o punga cu ajutorul sucitorului. Untul se topeste si se adauga peste biscuitii maruntiti si cacao. Se omogenizeaza compozitia. Intr-o tava cu pereti detasabili se aseaza hartie de copt, apoi blatul. Acesta se distribuie uniform cu ajutorul unei linguri sau a mainilor. Se lasa deoparte.
Pregatorea cremei:
Gelatina se pune la inmuit in cca 100 ml de apa rece, apoi se topeste la foc mic si se lasa sa se raceasca. Frisca lichida se bate cu mixerul cca 5 minute impreuna cu zaharul, apoi se adauga ricotta, se amesteca apoi se toarna si gelatina si caisele taiate cubulete.
Crema se toarna in tava peste blat si se da la rece min 3-4 ore. Eu l-am facut de pe o zi pe alta.
Cheesecake-ul se orneaza cu bucatele de caise sau menta.

 

 

 

 

 

Pofta buna!
Print Friendly, PDF & Email

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply
    mirela
    ianuarie 7, 2013 at 7:21 pm

    Foarte bine arata,,yamiii,,,pacat ca nu stai mai aproape!!!

  • Reply
    Paula Gafitescu
    ianuarie 7, 2013 at 7:21 pm

    Super, super!! Eu sunt o mare fan al cheesecake-ului! E o prajitura fina si f usor adaptabila 😉 Pupici si mult spor in noul an!

  • Leave a Reply