ghimbir/ Pui/ retete indiene

Chicken Tikka Masala

M-am hotarat destul de greu sa particip la concursul Blog Chef lansat de Danone Nutriday si asta din diverse motive. Totusi, m-am lasat convinsa, iar motivul principal a fost faptul ca e un concurs unde gatesti (pe viu) si esti jurizat. Nu e minunat?
Reteta cu iaurt pe care o propun eu este de pui Tikka Masala, o reteta cu iz indian de exceptie. Zic cu iz deoarece originile acestei retete nu sunt stabilite exact, sa-i spunem sa este o reteta englezeasco-indiana 🙂
Eu am folosit un mix special pentru pui tikka pe care il cumpar de la un magazin cu specific indian (doritorilor din Cluj-Napoca le pot da adresa), dar daca nu aveti un astfel de mix la dispozitie il puteti prepara din: ghimbir, cardamon, chimen, scortisoara, coriandru, ardei iute. Insa lista este discutabila, am intalnit si alte condimente in amestec. Eu am vrut un tikka masala mai condimentat, asa ca am mai plusat cu unele condimente si pe langa amestec.
Nu va mai retin de vorba si va prezint varianta mea de pui tikka masala.
Ingrediente
– un piept de pui
– 2 iaurturi Danone Nutriday (mici)
-2 lingurite de mix tikka
-1 lingurita de garam masala
-1/2 lingurita ghimbir proaspat razuit
-2 catei de usturoi pisati
-o lingurita turmenic
-o lingurita de boia iute
-1/2 lingurita chimen macinat
-sare si piper
-2 cepe albe
-100 g pasta de rosii
-3-4 linguri de ulei
Pentru servit:
-orez
Pentru ornat:
-coriandru proaspat/patrunjel/menta (am avut eu)
Si acum sa le luam pe rand:
1. Pieptul de pui se spala si se curata de eventualele pielite. Se taie cuburi potrivite pentru o imbucatura.
2. Intr-un bol se amesteca un iaurt cu mixul tikka si garam masala. Se omogenizeaza amestecul si se adauga cuburile de pui. Carnea se da la rece pentru minim 3-4 ore (eu am lasat-o peste noapte).
3. Intr-un bol se amesteca ghimbirul, usturoiul, turmenicul, boiaua si chimenul, sare si piper.
4. Intr-o tigaie se pun bucatile de carne la prajit. Fara ulei, doar scurse usor de iaurt. Se prajesc cateva minute. La fel de bine puteti pune bucatile pe grill sau sa le infingeti pe tepuse si sa le prajiti in cuptor.
5. Cepele se taie marunt maruntel.
6. Intr-o tigaie se incinge uleiul si se adauga ceapa. Se caleste pana cand devine translucida, apoi se adauga mixul de condimente preparat mai sus (punctul 3). Se lasa pe foc 1-2 minute, apoi se adauga pasta de rosii si carnea de pui, apoi apa cat sa treaca peste carne. Eu am pus in jur de 250 ml de apa.
7. Se lasa puiul tikka pe foc in jur de 20 de minute, cat sa clocoteasca de cateva ori si sa se ingroase sosul.
8. La final se adauga a doua cutie de iaurt si este gata de servit.
Puiul Tikka Masala se serveste cald fierbinte alaturi de orez fiert.

 

Pofta mare!

Print Friendly, PDF & Email

You Might Also Like

13 Comments

  • Reply
    vdaiana
    februarie 12, 2013 at 5:08 am

    Super ti-a iesit, Cori!
    Wow ce poze! Lesin in fata monitorului!

  • Reply
    Andreas Badunas
    februarie 12, 2013 at 5:08 am

    mmm, arata foarte bine!

  • Reply
    Corina Ureche
    februarie 12, 2013 at 5:09 am

    multumesc 🙂

  • Reply
    Corina Ureche
    februarie 12, 2013 at 5:09 am

    Daiana, nu lesina. Mai bine incearca reteta 🙂 Te pup

  • Reply
    Sabrina Nedelcu
    februarie 12, 2013 at 6:51 pm

    Explozie de gust..

  • Reply
    Anca B.
    februarie 12, 2013 at 6:51 pm

    Imi place foarte mult si reteta si prezentarea, felicitari si mult succes!

  • Reply
    Paula Gafitescu
    februarie 12, 2013 at 6:51 pm

    E minunata reteta asta, si ce poze!!! Corina multa bafta iti doresc si tie!! Pupici

  • Reply
    Alina Vicu
    februarie 12, 2013 at 6:51 pm

    Cum sa nu iti vina sa lesini de pofta?! Arata fantastic! Mult succes!

  • Reply
    Corina Ureche
    februarie 12, 2013 at 7:27 pm

    multumesc frumos, ma bucur ca iti place 🙂

  • Reply
    Corina Ureche
    februarie 12, 2013 at 7:27 pm

    Paula multumesc si bafta si tie!

  • Reply
    Corina Ureche
    februarie 12, 2013 at 7:28 pm

    multumesc 🙂

  • Reply
    Corina Ureche
    februarie 12, 2013 at 7:28 pm

    intradevar, este o explozie de gusturi si arome.

  • Reply
    Claudia Pop
    februarie 12, 2013 at 7:30 pm

    Felicitari Cori!!!!!!

  • Leave a Reply