Aperitive/ Peste/ usturoi

Chiftele de peste cu malai

Amatorii de peste sa fie pe frecventa, caci li s-a pregatit ceva buuuuun: chiftelute de peste. Crocante si super delicioase. Poate laud prea mult niste chiftele, insa sunt printre preferatele mele.

Le pregatesc destul de rar deoarece necesita prajire in baie de ulei si parca cuptorul le usuca mult prea tare. La cuptor pregatesc mai degraba chiftele de pui, porc sau vita. In plus, am bucatarie deschisa si ce sa scpun, e o adevarata placere sa miroasa toata casa a peste prajit. NOT! Dar pe principiul „mai rarut, ca-i mai dragut” incerc sa ma bucur de ele cat mai mult chiar daca le fac rar.

Cu aceasta delicioasa reteta particip la concursul organizat de Teo si de Philips, asa ca tineti-mi pumnii stransi tare, iar pana una alta incercati reteta de chiftele de peste!

Ingrediente Chiftele de peste

  • 400 g peste alb (am avut tilapia, dar poate fi cod, merluciu, macrou)
  • 3 felii de paine neagra
  • 2 fire de marar proaspat
  • un ou
  • sare si piper dupa gust
  • 2 lingurite praf de usturoi (2 catei de usturoi)
  • 3 linguri faina de malai
  • 3 foi de dafin
  • ulei pentru prajit

Mod de preparare Chiftele de peste

Se pun la fiert intr-o cratita 500 ml de apa si cele 3 foi de dafin.

Cand apa da in clocot se reduce focul si se adauga pestele, care a fost curatat si spalat in prealabil.

Se fierbe 2 minute, apoi se scoate intr-o sita si se lasa la scurs. Dupa ce este complet racit se faramiteaza cu furculita.

  • Puteti sa macinati pestele in masina de tocat sau in blender, insa daca alegeti sa maruntiti cu furculita vor ramane si bucati mai mari de peste in chiftele.

Pestele maruntit se amesteca cu painea tinuta in apa si stoarsa apoi, cu oul si condimentele.

Se framanta bine pana se omogenizeaza compozitia.

  • Gustati putin si adaugati condimente daca mai este nevoie.

Din compozitie se formeaza mingiute care se tavalesc prin faina de malai.

Chiftelutele se prajesc chiftelele in uleiul foarte bine incins pana cand sunt rumene, apoi se scot pe prosop absorbant.

Chiftelele de peste se servesc alaturi de sos de usturoi cu smantana sau mujdei si diferite salate ori garnitura dumneavoastra preferata. Sunt un aperitiv deosebit si merg excelent pe masa de revelion.

Pofta buna!

Print Friendly, PDF & Email

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Karioka
    februarie 18, 2013 at 6:40 pm

    Mult succes la concurs! Sună delicios reţeta!

  • Leave a Reply