Cobbler cu capsuni si rubarba sau desert cu susul in jos cu capsuni si rubarba. Da, da, cu susul in jos. Asa ii zic eu, dar poate voi ii gasiti o alta denumire.
Am facut primul cobbler in 2012 in varianta cu zmeura si mure (AICI e reteta). Nu stiu daca ma credeti, dar mi-l aduc perfect aminte si acum. Si asta numai si numai pentru ca a fost unul dintre cele mai faine deserturi incercate pana atunci. Dar chiar si de pana acum. Cobblerul este pe cat de simplu pe atat de spectaculos. Dar stiti voi cum se spune despre lucrurile simple, nu? Exact! Sunt si unele dintre cele mai faine!
Fain a fost si cobbler-ul in varianta cu mere (click aici ca sa il vedeti) si scortisoara pe care l-am facut de nenumarate ori pe parcursul iernii. Cu inghetata de fistic!
Azi vorbim despre un cobbler cu capsuni si rubarba, o combinatie inevitabila de sezon. Am inlocuit faina cu migdale macinate (am cumparat o punga de 500 g de la Selgros) si sincer, voi spune adio variantei cu faina de grau. Migdalele maruntite, pe langa aroma lor, aduc si o textura interesanta crustei. Nu stiu cum, dar iti vine sa tot mananci din ea!
P.S. Daca tot amintim de rubarba, aici e reteta unei prajituri faine.
P.S. 2 Pentru alte retete si mai faine cu capsuni click pe capsuni!
Ingrediente Cobbler cu capsuni si rubarba
- 150g migdale macinate (sau faina de migdale)
- 80g zahar brun
- 50ml lapte
- 50g unt
- 250g capsuni
- 100g rubarba
Mod de preparare Cobbler cu capsuni si rubarba
Porneste cuptorul la 180°C si pregateste o tava de copt. Eu am folosit una de 20×17 cm.
Taie capsunile in doua si rubarba rondele. Pune-le in tava pregatita si pune pe deasupra jumatate din cantitatea de zahar.
Intr-un bol pune migdalele, zaharul ramas, laptele si untul. Amesteca-le cu mixerul sau framanta cu mana pana ai un aluat lipicios.
Rpe bucatele din aluat si aseaza-le, aplatizandu-le usor, deasupra fructelor.
Da tava la cuptor pana crusta este rumena (in jur de 30 de minute).
Dupa coacere, scoate tava din cuptor si lasa desertul sa se racoreasca putin.
Mananca frumusetea de cobbler cu capsuni si rubarba caldut si nu uita sa pui deasupra un glob de inghetata!