Mancaruri

Costite glazurate (la slow cooker)

Costite glazurate, fragede si suculente de ti-e mai mare dragul sa le mananci. Noi suntem mari fani costite pregatite in toate felurile. Le dam la cuptor cu legume, le punem in ciorbe, le frigem pe gratar sau le punem la cuptor simple, fara alte complicatii, doar afumate. Uneori le mancam cu muraturi, alteori cu rosii si salata, ba mai punem un cartof in jar…stiti voi, treburi din astea serioase. Costitele ne plac oricum, asta voiam eu sa zic!

Astazi va arat cum le-am pregatit acum cateva zile, la slow cooker, asa rapid in cateva cuvinte. Despre vasul asta ce pot eu sa va mai spun? Am povestit mult despre el, este unul dintre cei mai buni prieteni pe care pot sa il am in bucatarie. Iar cand vine vorba de carne de porc, slow cooker-ul este tăt ce trebe!

Carnea de porc la slow cooker iese incredibil de gustoasa. Si nici nu e nevoie sa pui tare multe mirodenii pe langa ea. Uneori un catel de usturoi si o crenguta de cimbu ori rozmarin fac totul.

(After costite glazurate, trage cu ochiul si la: Friptura de porc cu gutuiFasole cu costitaCiolan de te lingi pe degete sau Piept de porc rulat)

Eu am sarit cu totul peste crengute si catei si am pus peste costitele afumate (putin peste 1 kg am avut) un strat generos de Jack Daniel’s Barbecue Glaze in varianta smokey sweet (mai jos am pus si poza cu sticluta minune), noua mea descoperire. Atat! Am dat peste glazura asta intamplator. O gasiti in mai multe variante, la raioanele cu produse internationale. O puteti folosi la fripturi sau carnuri la gratar, e geniala!

Mai departe. Am pus costitele in vasul aparatului si le-am lasat 4 ore pe functia HIGH.  Au iesit exact cum le vedeti mai jos. Obraznic de gustoase, iti vine sa rontai si osul!

Cum am promis doar cateva cuvinte, ma retrag sa mai rontai ceva. Nu uitati sa incercati costitele, dar si sa aruncati o privire prin magazine dupa ingrediente speciale.

Numa’ bine!

costite glazurate

costite glazurate

costite glazurate

Print Friendly, PDF & Email

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply