Bucătăria Urecheatei
  • Home
  • Contact
  • Despre

Bucătăria Urecheatei

  • Home
  • Contact
  • Despre
salata

Salata de naut cu telemea de capra

ianuarie 8, 2019

Salata greceasca cu cous cous

iunie 7, 2018

Salata de post cu farfalle si legume

martie 23, 2018
salata

Salata de paste cu ton si mazare

aprilie 2, 2017

Vesnica salata de dieta. 7 combinatii de vis

iunie 13, 2016

Salata de naut si somon

ianuarie 7, 2016
salata

Salata Niçoise

septembrie 15, 2015

Salata de cartofi cu mustar

iulie 16, 2015

Salata cu halloumi si cous-cous

iulie 14, 2015
salata

Salata de sfecla rosie, spanac si portocale

martie 24, 2014

Salata de mei cu legume si ton

septembrie 4, 2013

Salata cu omleta

iunie 20, 2013
MancaruriPeste

Crema de sardine cu branza si rosii uscate

written by Corina noiembrie 20, 2018
Crema de sardine cu branza si rosii uscate

Crema de sardine cu branza si rosii uscate. Chiar si cu putina ceapa verde, asa sa ne aducem aminte de primavara. Stiu ca abia intram in iarna, stiu, dar nu-i nimic gresit sa astept de pe acum luna martie, ba chiar aprilie, cu soare bland.

Bun, dar ce de crema de sardine? Pai pentru ca sardinele mi-au placut dintotdeauna, iar cand vine vorba de conserve de peste, cea de sardine este in fruntea clasamentului. Tatalui meu ii place foarte mult pestele si imi amintesc ca din cand in cand aveam in casa si conserve de sardine. Mancam impreuna, cu paine proaspata si zeama de lamaie. Si eram multumiti, nu mai aveam nevoie de nimic. 🙂

Astfel, crema asta a fost aproape inevitabila. Am folosit conservele primite de la prietenii de la Eva, carora le multumesc tare tare frumos pe aceasta cale.

  • Crema de sardine este perfecta pentru a pregati aperitive si faine si gustoase. Se potriveste pe felii de bagheta, biscuiti, rondele de castraveti sau barcute de aluat ori foietaje.
  • La fel de bine poate fi folosita si in sandvisuri. Eu am facut unul super rapid cu croissant, ardei gras si spanac proaspat. A fost de vis!
  • Daca nu aveti ceapa verde, puteti folosi ceapa alba sau rosie. Iese la fel de buna crema. Sau in caz ca nu tolerati prea bine ceapa, puteti sa o omiteti.

Ingrediente Crema de sardine cu branza si rosii uscate

  • 1 conserva Sardine in ulei vegetal cu lamaie Eva
  • 1 conserva Sardine in ulei vegetal Eva
  • 250 g crema de branza natur
  • 5 rosii uscate (se pot folosi si din cele coservate in ulei de masline)
  • 2 fire ceapa verde tocate marunt
  • sare si piper (dupa gust)
  • zeama de lamaie (daca mai este nevoie)

Mod de preparare Crema de sardine cu branza si rosii uscate

Crema de sardine cu branza se face atat de simplu de nici nu o sa va vina sa credeti.

Scurgem conservele de lichid. Punem toate ingredientele intr-un robot si le pasam pana obtinem o crema omogena si textura dorita. Crema mea a fost destul de fina cu cateva bucatele de rosii. Acestea se paseaza putin mai greu decat restul ingredientelor, asa ca ramane la latitudinea voastra daca le vreti maruntite de tot sau lasati si cateva bucatele. Mie mi se pare interesant constrastul dintre crema fina si rosii, asa ca nu am insistat cu blenduitul.

Odata crema obtinuta, o gustam si adaugam sare si piper in functie de preferinte. Nu adaugati sare de la bun inceput. Sardinele sunt deja sarate si s-ar putea sa nu mai fie nevoie de adaos. La fel procedam si cu zeama de lamaie.

Crema de sardine cu branza este numai buna de intins pe felii de paine, bagheta sau biscuiti sarati.

Si acestea este sandvisul meu. Va ziceam ca e de vis si nu am exagerat. Pe langa faptul ca a fost gustos de numa-numa, uitati-va la el cat e de frumusel si de colorat!

Pofta buna!

Print Friendly, PDF & Email
aperitivecrema de branzapesteretete simple si usoarerosii uscatesardine
0 comment
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
Corina

previous post
Salata de vinete cu ardei copti
next post
Tarta cu vinete si cascaval

You may also like

Cartofi frantuzesti

noiembrie 27, 2009

Shaorma

februarie 27, 2010

Ghiveci de legume cu orez

martie 27, 2018

Friptura de porc cu gutui si morcovi la...

ianuarie 18, 2017

Tocanita de ciuperci

noiembrie 27, 2009

Mancare chinezeasca cu vita, legume si taietei

august 16, 2018

Piept de pui cu morcovi

ianuarie 25, 2010

Un mic dejun rapid-Omleta cu ceapa verde si...

iunie 26, 2012

Pulpe de pui pe varza

ianuarie 25, 2013

Pui cu sos de tarhon si smantana

noiembrie 17, 2015

Leave a Comment Cancel Reply




Facebook

Facebook

Hey!

Hey!

Salut! Sunt Corina, dar mi se mai spune si Urecheata. Bine ai venit in bucataria mea!

Sunt si aici

Facebook Instagram

Cele mai noi articole

  • Briose cu lamaie si nuca de cocos

  • Creveti cu usturoi si vin

  • Piept de pui cu bacon in sos de smantana

  • Chec cu zmeura

  • Pizza fara aluat

  • Orez cu pulpe de pui la cuptor

Promotion Image
Promotion Image
Promotion Image




Categorii

  • Altele
  • Aperitive
  • bauturi
  • Cartofi
  • ciuperci
  • de post
  • Desert
  • din camara
  • gustari sarate
  • Jurnal de vacanta
  • Mancaruri
  • Mic dejun
  • Paste
  • Peste
  • porc
  • Povesti
  • Prajitura
  • Pui
  • retete fara gluten
  • Retete la slow cooker
  • salata
  • Selgros
  • Sfaturi utile
  • supa-crema
  • supe/ciorbe
  • Torturi
  • Uncategorized

Cauta si aici

aluat (13) aperitive (10) branza (9) capsuni (10) cartofi (25) chiftele (14) ciocolata (23) ciuperci (22) desert (25) dovlecel (16) dulceata (13) fasole (8) gorgonzola (8) lamaie (13) masline (12) morcovi (19) nuca (19) omleta (8) orez (10) oua (21) paste (19) porc (9) prajitura (15) pui (17) retete cu pui (11) retete italienesti (12) retete peste (8) retete porc (9) retete pui (12) retete simple (11) retete simple si rapide (34) retete simple si usoare (37) rosii (26) salata (15) Schar (10) selgros (15) selgros cauta pasiunea (12) sfaturi utile (12) smantana (11) somon (9) spanac (13) usturoi (17) vinete (11) visine (8) zmeura (9)

Follow me on Instagram

  • Undeva n Cluj azi se va deschide o caserol Celhellip
  • Cina din seara asta Cucu legume i poft mare dehellip
  • One pot pasta rmne varianta mea salvatoare atunci cnd nuhellip
  • Orice om e dator cu un autoportret fotografic digital
  • Azi am copt i am copt bine Nu nui cahellip
  • pozalabec revine cu pia de Floreti Mai exact este unahellip
  • Azi am fcut o crem tare bun cu sardine roiihellip
  • Cuiburi de viespi i poveti copilreti Erau dolofoane i pufoasehellip
  • Mncarea asta nu merit o simpl poz la bec darhellip
  • Nam inventat eu cartofii Hasselback evident pn la urm altfelhellip
  • This is my toast this is how i heal myhellip
  • tii eu sunt un om tare simplu Nu mi plachellip
  • Mia trimis mama pachet cu florile mele preferate
  • A vrea s v vorovesc ceva despre ce avem aicihellip
  • Pasta di tutti formaggi di Firenze di Cluj Adic macaroanehellip
  • La nceput a fost un borcan cu vinete coapte Dehellip
  • Pe voi nu v apuc aa din cnd n cndhellip
  • Am fcut zama asta dimineaa la 7 tiam ca vomhellip
  • Sfecl vine sfecl trece Peste cteva zile
  • Poza nui face cea mai cinste dar nimeni nui perfecthellip

@2017 - Corina Ureche. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top