Bucătăria Urecheatei
  • Home
  • Contact
  • Despre
  • Home
  • Contact
  • Despre

Bucătăria Urecheatei

bucurie în farfurie

Cheesecake cu Snickers si caramel sarat

aprilie 23, 2018

Ciorba de ardei umpluti

aprilie 23, 2018

Pietele din Londra

aprilie 20, 2018

Prajitura Durere

martie 31, 2018

Ghiveci de legume cu orez

martie 27, 2018

Chec cu iaurt si ciocolata

martie 23, 2018

Salata de post cu farfalle si legume

martie 23, 2018

Crema de pastrav afumat cu branza

martie 21, 2018

Malai dulce insiropat

martie 7, 2018
din camaraSfaturi utile

Cum se congeleaza spanacul

written by Corina Ureche septembrie 26, 2014

Sau mai bine spus cum il congelez eu.

Cred ca beneficiile spanacului sunt deja bine cunoscute de toata lumea, asadar nu le voi trece acum in revista. Chiar daca prin gatire isi pierde o parte din calitatile sale, el ramane in continuare un ingredient valoros pentru farfuriile si organismele noastre.In mica noastra familie il consumam proaspat in salate sau in smoothie-uri, iar gatit il preferam ca supe-crema, spanac scazut cu lapte si smantana ori in rulade pufoase cu branza.
Am ales varianta de congelare sub forma de globuri pentru ca mi se pare foarte practica, insa necesita un loc mai mare in cogelator. Asadar, daca nu va convine aceasta varianta puteti sa il puneti pur si simplu in pungi si sa ii dati forma dorita, apoi il puneti la congelator.
Un glob de spanac alaturi de avocado, un fruct si poate putin turmeric va face minuni la iarna 🙂
Bucurati-va de spanac!
(Metoda aceasta de congelare este ideala pentru fructe, in special zmeura, afine, coacaze. Toate vor fi congelate bob cu bob, o adevarata incantare)
Ingrediente
-spanac
-apa
Ustensile necesare
-o oala incapatoare
-o strecuratoare
-tocator si cutit
-folie alimentara
-lingura pentru inghetata
Se umple oala cu apa si se pune pe foc pana cand da in clocot. Spanacul se alege, adica se arunca  frunzele vestejite, si se spala. Se rup coditele, mai ales daca spanacul este matur si are coditele groase si atoase.  Se opareste spanacul in apa clocotita pentru aprox un minut, apoi se scoate in strecuratoare si se lasa la scurs. Dupa ce este scurs si racit se toaca, iar intr-o tava care poate intra in congelator se pune folie de copt. Cu ajutorul ustensilei de inghetata se fac globuri de spanac si se pun in tava cu o mica distanta intre ele. Se da tava la congelator pana cand globurile sunt usor inghetate, apoi se scot afara si se pun in pungi de congelator.
Pungile cu spanac se depoziteaza in domnul congelator, iar la doamna iarna se profita de ele. 🙂
 
 
Print Friendly, PDF & Email
sfaturi utilespanacspanac congelat
0 comment
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
Corina Ureche

previous post
Tarta cu dulceata si nuca
next post
Waffles cu faina de ovaz si ciocolata

You may also like

Ce mancam duminica

martie 11, 2016

Dulceata de portocale la ThermoCook

februarie 9, 2016

Unde sa mananci la Roma

martie 1, 2018

Cum scapam de tuse cu ridichea neagra

octombrie 18, 2012

Ghiveci de dovlecel (la borcan)

septembrie 4, 2010

Tarhon in otet

august 21, 2012

Meniu de duminica

iulie 11, 2010

Gogosari la borcan

septembrie 3, 2010

Dulceata de cirese

iunie 25, 2013

Rosii uscate in ulei de masline

august 28, 2012

Leave a Comment Cancel Reply

Facebook

Facebook

Hey!

Hey!

Salut! Sunt Corina, dar mi se mai spune si Urecheata. Bine ai venit in bucataria mea!

Sunt si aici

Facebook Instagram

Cele mai noi articole

  • Cheesecake cu Snickers si caramel sarat

  • Ciorba de ardei umpluti

  • Pietele din Londra

  • Prajitura Durere

  • Ghiveci de legume cu orez

  • Chec cu iaurt si ciocolata

Promotion Image
Promotion Image
Promotion Image

Categorii

  • Altele
  • Aperitive
  • bauturi
  • Cartofi
  • ciuperci
  • de post
  • Desert
  • din camara
  • gustari sarate
  • Jurnal de vacanta
  • Mancaruri
  • Mic dejun
  • Paste
  • Peste
  • porc
  • Prajitura
  • Pui
  • Retete la slow cooker
  • salata
  • Selgros
  • Sfaturi utile
  • supa-crema
  • supe/ciorbe
  • Torturi

Cauta si aici

aluat (10) aperitive (7) branza (9) cartofi (12) chiftele (14) ciocolata (18) ciuperci (16) desert (21) dovlecel (15) dulceata (11) fara gluten (7) fasole (8) fursecuri (7) gorgonzola (8) green sugar (7) lamaie (10) masline (10) mere (8) morcovi (16) nuca (18) omleta (8) orez (7) oua (21) paste (19) prajitura (12) pui (14) retete cu pui (9) retete italienesti (11) retete paste (7) retete peste (8) retete porc (9) retete pui (10) retete simple (7) rosii (18) salata (8) sandvis (7) Schar (10) sfaturi utile (12) smantana (8) somon (7) spanac (10) usturoi (14) varza (7) vinete (7) visine (8)

Follow me on Instagram

  • Salvati apa! Si nu e o gluma
  • Refrenul zilei namniciunchefdenimic
  • Azi in meniu aripioare glazurate destuldebine ceavemlacina aripioare chickenwings smokeyhellip
  • Iarna pe ulita la noi in sat
  • Zama de ardei umpluti a fost si ramane una dintrehellip
  • Cel mai mult imi place ghiveciul de legume cu orezhellip
  • When in London go darksugars foodietrip london chocolate darksugars bricklanehellip
  • All you can possibly eat boroughmarket foodietravel inlondon loveborough

@2017 - Corina Ureche. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top