Desert/ retete fara gluten/ Schar

Desert la pahar fara gluten

Desert la pahar – desert de vis! De ce desert de vis? Pentru ca nu contine gluten, nu are adaos de zahar, nu necesita coacere, nu este pretentios, se face repede siiiii mai ales pentru ca este atat de bun pe cat de bine arata. Eu zic ca sunt suficiente motive pentru a intra in categoria deserturilor de vis.

Pentru mine un motiv in plus a fost si pelteaua buna de gutui pe care am facut-o impreuna cu mama toamna trecuta. Mai aveam cateva lingurite intr-un borcanel si il plimbam de ici colo pentru ca nu ma puteam hotari ce sa fac bun ce ea. Si uite ca am gasit!

Si nu a fost bun, a fost „fuuuarte bun” acest pseudo-cheesecake. Va poate zice Petru asta care a curatat efectiv paharul :)) Si stim deja ca pe Petru il scoatem cu greu din dulciurile cu ciocolata, nu? Pai stim, cum sa nu stim!

Dulcele din pahar l-am facut cu mare drag pentru campania „Iubim si daruim cu Schar”#IubimSiDaruim, alaturi de celiaci.rosi sper sa va inspire si pe voi. Cine stie, poate ajungeti mai repede acasa zilele acestea de la serviciu si va surprindeti perechea, copiii sau prietenii, poate chiar vecinii 🙂 Si daca vreti o masa aproape completa poate va fac cu ochiul si pastele fara gluten, cu pesto bun de lamaita. Acum chiar v-am dat de lucru!

Si nu uitati ca impreuna cu Schar avem un concurs pentru voi, unde puteti castiga produse fara gluten pentru o luna intreaga. Click aici pentru detalii.

desert la pahar (2)

desert la pahar (3)

Ingrediente Desert la pahar fara gluten

(pentru 2 portii generoase sau 4 mai micute)

  • 100 g biscuiti Petit Schar
  • 50 g unt topit
  • 200 g branza ricotta
  • 2 linguri iaurt grecesc
  • sirop de artar dupa gust
  • peltea de gutui (sau o dulceata preferata)

Mod de preparare Desert la pahar fara gluten

Mai intai si mai intai, pregatim la indemana 2 pahare. Eu am folosit 2 pahare de vin.

Punem biscuitii intr-un robot si ii macinam pana obtinem o textura asemanatoare cu a pesmetului.

Amestecam bscuitii macinati cu untul topit. Lasam la o parte.

Amestecam intr-un bol branza cu iaurtul si adaugam sirop de artar dupa gust. Am folosit sirop de artar pentru ca imi place in mod special aroma sa, asa ca nu va pot spune cum ar iesi cu zahar sau alt indulcitor. Va recomand tare tare sa folositi si voi sirop de artar.

Buun. Avem si crema si putem asambla desertul.

In fiecare pahar punem cu o lingurita din crusta de biscuiti pregatita mai sus. Apreciati dupa ochi cantitatea obtinuta, astfel incat sa va ajunga de doua straturi de crusta/pahar.

La fel vom proceda si cu crema, adica dupa ochi. Eu am folosit un pos pentru crema, pentru a nu murdari paharul, dar puteti pune crema si cu o lingurita.

 Avem asa: strat de crusta de biscuiti, crema de ricotta, apoi iar un strat de biscuiti si unul de ricotta, iar la final adaugam pelteaua sau dulceata pregatita.

Dati desertul la rece, iar in momentul servirii puneti-i si o frunzulita de menta.

Pofta buna!

desert la pahar (5)

desert la pahar (4)

desert la pahar (1)

Print Friendly, PDF & Email

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Alina
    februarie 12, 2016 at 12:05 pm

    Și pozele sunt de vis! Vorbesc de la sine!

  • Leave a Reply