dovlecel/ galuste de gris/ rosii

Dovlecei in rosii cu galuste de gris

 
Stiu ca e cald si ultimul lucru pe care doriti sa il faceti este sa va petreceti vremea amestecand prin oale. Stiu, prin asta trec si eu. Dar o mancare de dovlecei si cateva galuste n-au omorat pe nimeni J
Dovleceii ii gasiti la tot pasul sau poate sunteti norocosi si aveti din gradinile bunicilor, parintilor sau chiar ale voastre. Noi avem de la dragii nostri parinti. Si cum merge dovlecelul cu rosiile, usturoiul si mararul..pfuuuu.
Reteta pe care o propun azi e cat se poate de simpla. Garantez.
Daca nu doriti sa faceti galuste puteti sa fierbeti niste paste, sosul merge foarte bine cu ele. Mie imi plac galustele foarte mult fie in supe, fie in tocanite. Recunosc ca galuste de gris in tocanita nu am mai pus, ci doar de faina.Dar gata, de acum vor fi doar din gris!
Noi am prajit si cateva felii de sunca, insa este o operatiune strict optionala.
Sa aveti un sfarsit de saptamana cat mai frumos!
 

Ingrediente
 
          Un dovlecel mare taiat cubulete
          500 ml bulion/sos de rosii
          2 catei de usturoi
          Sare si piper
          4 linguri ulei de masline
          Marar proaspat
Intr-o tigaie adanca puneti uleiul, iar cand acesta este incins adaugati cubuletele de dovlecel si prajiti-le pana capata o culoare usor rumena si se inmoaie miezul. Adaugati sosul de rosii si sarea si piperul si lasati sa fiarba cateva minute, apoi adaugati usturoiul pisat.
Presarati marar tocat marunt, apoi luati galustele din oala cu apa, le scurgeti si le puneti peste dovlecei ca sa absoarba din sosul de rosii. Incercati sa nu amestecati prea mult ca sa nu se desfaca galustele.
 
Ingrediente galuste
          2 oua
          O lingura ulei de floarea-soarelui
          Un praf de sare
          Gris
          O oala (incapatoare) cu apa fierband
Nu dau cantitati pentru gris din simplul fapt ca am observat ca difera tipurile de gris intre ele. Dintr-un  anume tip de gris pun 10 linguri, din altul 12 si tot asa. In timp, tot facand galuste, am invatat cum ar trebui sa fie compozitia perfecta. In fond, exercitiul e mama invatarii. Dar va spun cum sa faceti.
Bateti bine ouale cu uleiul si sarea si adaugati grisul lingura cu lingura, pana cand atunci cand dam pe deasupra cu o furculita raman dare in compozitie. Spre exemplificare am facut o poza si o gasiti mai jos.
Lasati compozitia vreo 10 minute la hodinit, apoi cu ajutorul unei lingurite formati galustele. Am folosit ½ lingurita pentru fiecare galusca. Galustele se scufunda in apa care fierbe si se lasa pana se umfla. Dupa 10 minute le verificati si vedeti in functie de cum este miezul lor daca mai trebuiesc sau nu lasate.

 

Pofta buna!
 
Print Friendly, PDF & Email

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply