Bucătăria Urecheatei
  • Home
  • Contact
  • Despre

Bucătăria Urecheatei

  • Home
  • Contact
  • Despre
salata

Salata de naut cu telemea de capra

ianuarie 8, 2019

Salata greceasca cu cous cous

iunie 7, 2018

Salata de post cu farfalle si legume

martie 23, 2018
salata

Salata de paste cu ton si mazare

aprilie 2, 2017

Vesnica salata de dieta. 7 combinatii de vis

iunie 13, 2016

Salata de naut si somon

ianuarie 7, 2016
salata

Salata Niçoise

septembrie 15, 2015

Salata de cartofi cu mustar

iulie 16, 2015

Salata cu halloumi si cous-cous

iulie 14, 2015
salata

Salata de sfecla rosie, spanac si portocale

martie 24, 2014

Salata de mei cu legume si ton

septembrie 4, 2013

Salata cu omleta

iunie 20, 2013
Mancaruri

Enchiladas cu pui, fasole si porumb

written by Corina Ureche iulie 2, 2015
Enchiladas cu pui, fasole si porumb
         Nu stiu cum sunt enchiladas la mama lor acasa (poate candva voi pasi pe pamant mexican si voi gusta direct din oala originala), dar stiu ca mie mi-au iesit bune si pot sa ma felicit pentru asta. Pedro, mio marito, si nuestros mejores amigos y finii nostri, Anca si Claudio, care au gustat si ei minunea, s-au declarat mai mult decat multumiti si incantati. Cica sa mai fac si alta data! Pai o sa fac, cum nu o sa fac?!
      Ok, reteta o trimit cu drag catre Laura, care luna aceasta gazduieste “Retetele mexicane” in cadrul proiectului atat de frumooos, The Food Connection, initiat de fetele de la Savori Urbane. In fiecare luna gatim altfel si ne face placere sa gustam din bunataturile altor popoare. Atat cat putem, bineinteles. Uneori nu se gasesc la noi diferite ingrediente, poate nici tehnicile specifice nu le stapanim prea bine. Dar cred ca ne apropiem cat de cat si ca efortul merita toata aprecierea J.
         Eu am ales sa fac enchiladas, mancare pe care o planuiam de foarte mult timp, insa stiti voi cum e cu amanatul, apoi cu lipsa timpului, apoi cu…si cu…Motive se gasesc intotdeauna.
Ocazia fiind perfecta, m-am apucat de lucru.
       Enchiladas sunt rulouri de tortillas cu diferite umpluturi, acoperite cu sos picant. Umpluturile pot fi cu legume, carne, branza, fructe de mare. Sosul picant face totul aici, de aceea e bine sa faceti un sos acasa si sa nu il cumparati. Am folosit ardei piri-piri si sa-mi fie iertat gestul asta, stiu ca numa mexicani nu sunt, insa a fost tot ce am avut mai bun in casa. 
            Sosul mi-a iesit extraordinar, nici nu am cuvinte sa va spun. Am mancat si gol cu lingurita! Atat de bun e incat daca va plac mancarurile picante il puteti savura simplu alaturi de o tortilla usor coapta si crocanta. Incingeti in sos si…incinsi sunteti!
         Nu am folosit o reteta anume, am gasit pe internet foarte multe variante si moduri de preparare, la final adaptand dupa gusturile noastre.
Disfruta de buena comida!

Ingrediente
-un piept de pui mare (+sare+piper+putin ulei de masline)
-o conserva de fasole rosie boabe
-o conserva de porumb dulce
-8 tortillas
-100 g cascaval dat pe razatoare
-sos de rosii (ingrediente si mod de preparare mai jos)
Ingrediente pentru sos
-500 ml sos de rosii
-o ceapa mare alba, taiata marunt
-un ardei gras rosu taiat cubulete
-3 catei de usturoi tocati marunt
-2 ardei iuti (piri-piri am avut eu) taiati marunt, curatati de seminte
-1/2 lingurita fulgi uscati de chili
-o lingurita cumin
-o lingurita sare roz
-o lingurita piper
-1/2 lingurita boia iute
-3-4 linguri ulei de masline
Se incalzeste o tigaie si se toarna uleiul, iar cand este incins se pun ceapa si usturoiul la calit. Se calesc la foc mic cca 10 minute, pana cand ceapa este inmuiata (aveti grija sa nu se arda).
Se adauga si ardeiul gras si se lasa si el la calit pentru cateva minute.
Se adauga ardeii iuti, sosul de rosii si condimentele.
Se fierbe sosul cca 20 de minute, pana cand mai scade si se ingroasa putin.
Se opreste focul si se da deoparte sa se racoreasca putin, apoi se transfera intr-un blender si se paseaza, apoi se toarna la loc in tigaie. (Am vrut un sos  mai fin, insa aceasta operatiune nu este obligatorie).
Si acesta este sosul cu care vom lucra in continuare.
Dar pana atunci, pieptul de pui se taie fasii, se condimenteaza cu sare si piper si se rumeneste usor in putin ulei. (In poza cu ingedientele se vede cum am facut eu). Se scoate intr-o farfurie si se tine aproape.
Conservele de fasole, respectiv porumb se scurg de apa in care au stat.

 

Sosul frumos si bun

 

Asamblare enchiladas
Pregatiti un vas pentru cuptor suficient de mare pentru a incapea 8 tortillas rulate. Exista doua modalitati prin care puteti desavarsi aceste enchiladas:
  1. Si este si cea pe care am folosit-o eu.
Din sosul obtinut am scos 8 linguri intr-un bol.
In restul de sos ramas am pus carnea de pui, fasolea si porumbul si am amestecat.
Amestecul obtinut l-am distribuit cat de egal am putut pe fiecare tortillas, apoi le-am rulat (ca si clatitele).
In tava de copt am pus 3 linguri se sos si le-am intins cat de cat uniform, apoi am asezat tortillas una langa cealalta.
Pe deasupra am turnat restul de sos si l-am intins, apoi am presarat cascaval si cateva graunte de porumb.
Am dat tava la cuptor pentru 40 de minute la 190 de grade (pana s-au rumenit frumos pe deasupra).
Inainte de servire am presarat cozi de ceapa verde tocata.
  1. O metoda usor mai “murdara”, daca imi permiteti J
Se trece fiecare tortilla prin sosul de rosii, pe ambele parti, apoi se pune pe o farfurie. Se aseaza pe tortilla carne de pui, fasole rosie, apoi se ruleaza si se aranjeaza in tava.
Se toarna pe deasupra sosul ramas si se presara cascaval.
Se coace la fel car si varianta de mai sus.

 

Oricum alegeti sa mesteriti bunatatea asta, sa aveti pofta buna!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email
echiladasenchiladasfasoleporumbretete mexicanetortilas
2 comments
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
Corina Ureche

previous post
Summer Cooking – Last Session
next post
Inghetata de ciocolata si zmeura

You may also like

Rondele de vinete la cuptor

august 2, 2010

Quesadilla cu pui si ardei

mai 4, 2018

Pulpe de rata la cuptor cu varza rosie...

octombrie 12, 2017

Friptura de porc si sos dulce-acrisor

ianuarie 23, 2010

Risotto cu pui

ianuarie 20, 2014

Fasole cu inele de ceapa pane

martie 12, 2010

Fajitas de pui

iunie 5, 2012

Cartofi cu pui si mozzarella la tigaie

august 13, 2012

Omleta cu susan si cartofi

februarie 2, 2013

Pastai aite

noiembrie 29, 2009

2 comments

Oana Savori Urbane iulie 2, 2015 - 8:17 am

Ole! Ioi, ce bunatate ai facut aici! Ce culori si ce poze faine!

Reply
Corina Ureche iulie 2, 2015 - 8:36 am

Iti multumesc, draga Oana!

Reply

Leave a Comment Cancel Reply




Facebook

Facebook

Hey!

Hey!

Salut! Sunt Corina, dar mi se mai spune si Urecheata. Bine ai venit in bucataria mea!

Sunt si aici

Facebook Instagram

Cele mai noi articole

  • Briose cu lamaie si nuca de cocos

  • Creveti cu usturoi si vin

  • Piept de pui cu bacon in sos de smantana

  • Chec cu zmeura

  • Pizza fara aluat

  • Orez cu pulpe de pui la cuptor

Promotion Image
Promotion Image
Promotion Image




Categorii

  • Altele
  • Aperitive
  • bauturi
  • Cartofi
  • ciuperci
  • de post
  • Desert
  • din camara
  • gustari sarate
  • Jurnal de vacanta
  • Mancaruri
  • Mic dejun
  • Paste
  • Peste
  • porc
  • Povesti
  • Prajitura
  • Pui
  • retete fara gluten
  • Retete la slow cooker
  • salata
  • Selgros
  • Sfaturi utile
  • supa-crema
  • supe/ciorbe
  • Torturi
  • Uncategorized

Cauta si aici

aluat (13) aperitive (10) branza (9) capsuni (10) cartofi (25) chiftele (14) ciocolata (23) ciuperci (22) desert (25) dovlecel (16) dulceata (13) fasole (8) gorgonzola (8) lamaie (13) masline (12) morcovi (19) nuca (19) omleta (8) orez (10) oua (21) paste (19) porc (9) prajitura (15) pui (17) retete cu pui (11) retete italienesti (12) retete peste (8) retete porc (9) retete pui (12) retete simple (11) retete simple si rapide (34) retete simple si usoare (37) rosii (26) salata (15) Schar (10) selgros (15) selgros cauta pasiunea (12) sfaturi utile (12) smantana (11) somon (9) spanac (13) usturoi (17) vinete (11) visine (8) zmeura (9)

Follow me on Instagram

  • Undeva n Cluj azi se va deschide o caserol Celhellip
  • Cina din seara asta Cucu legume i poft mare dehellip
  • One pot pasta rmne varianta mea salvatoare atunci cnd nuhellip
  • Orice om e dator cu un autoportret fotografic digital
  • Azi am copt i am copt bine Nu nui cahellip
  • pozalabec revine cu pia de Floreti Mai exact este unahellip
  • Azi am fcut o crem tare bun cu sardine roiihellip
  • Cuiburi de viespi i poveti copilreti Erau dolofoane i pufoasehellip
  • Mncarea asta nu merit o simpl poz la bec darhellip
  • Nam inventat eu cartofii Hasselback evident pn la urm altfelhellip
  • This is my toast this is how i heal myhellip
  • tii eu sunt un om tare simplu Nu mi plachellip
  • Mia trimis mama pachet cu florile mele preferate
  • A vrea s v vorovesc ceva despre ce avem aicihellip
  • Pasta di tutti formaggi di Firenze di Cluj Adic macaroanehellip
  • La nceput a fost un borcan cu vinete coapte Dehellip
  • Pe voi nu v apuc aa din cnd n cndhellip
  • Am fcut zama asta dimineaa la 7 tiam ca vomhellip
  • Sfecl vine sfecl trece Peste cteva zile
  • Poza nui face cea mai cinste dar nimeni nui perfecthellip

@2017 - Corina Ureche. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top