Aperitive

Falafel Chiftele de naut

Aceste minunate chiftele de naut sunt originare din Egipt si sunt o mancare foarte populara in Orientul Mijlociu. Chiftelutele se gasesc la restaurantele orientale servite intr-o lipie cu cartofi prajiti, muraturi sau legume (Ioi, da bun trebuie sa fie!) sau la farfurie.
Chiftelele – Falafel sunt satioase si foarte frumos parfumate de la chimen, le puteti servi oricand si isi pot face loc si in pachetul cu merinde pentru serviciu. Le puteti manca intr-un sandvis cu lipie si legume colorate, iaurt sau alaturi de garnitura preferata.

Noua ne plac foarte mult si cum mai mereu avem in camara naut, le pregatim destul de des.

chiftele de naut

Ingrediente Falafel chiftele de naut

  • 200 g naut fiert (scurs de apa)
  • 1 legatura de patrunjel proaspat tocata marunt
  • 2 catei mari de usturoi pisati
  • 1 ceapa mica taiata marunt-marunt
  • 2 linguri faina de naut (sau orice alta faina in lipsa celei de naut)
  • putin ulei de masline (pentru legarea compozitiei)
  • 1/2 de chimen macinat
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare Falafel chiftele de naut

Puneti nautul in blender si mixati pana cand obtineti o pasta omogena.

Turnati pasta intr-un bol si adaugati restul ingredientelor. Amestecati.

Daca amestecul de chiftele este prea umed, adaugati putina faina.

Se fac mingiute din amestec care se aplatizeaza putin intre palme si se prajesc in ulei incins.

Daca doriti sa le prajiti puteti la fel de bine sa le asezati pe hartie de copt si sa le dati la cuptor 10-15 minute pe fiecare pare sau pana cand se rumenesc.

Chiftelele falafel se servesc alaturi de salate, hummus, muraturi, lipii sau ce doriti voi.

Noi am avut o frumoasa si delicioasa crema de linte rosie si salata colorata Tabbouleh. Vi le recomand cu drag!

Daca folositi naut uscat, acesta trebuie tinut la inmuiat peste noapte, apoi fiert in apa cu ptuin bicarbonat de sodiu.

Optional, puteti adauga si o lingura de pasta tahini.

chiftele de naut

chiftele de naut

Pofta buna!

Print Friendly, PDF & Email

You Might Also Like

6 Comments

  • Reply
    Ramona Alina
    iunie 14, 2012 at 7:24 am

    Delicioase:)

  • Reply
    Corina Ureche
    iunie 14, 2012 at 7:24 am

    asa este, Ramona 🙂

  • Reply
    Mika´s Kitchen
    iunie 14, 2012 at 8:12 am

    Nu le-am mai facut demult, ce bine ca mi-ai amintit 😉 Ti-au iesit excelente, pupici!

  • Reply
    Corina Ureche
    iunie 14, 2012 at 8:12 am

    Multumesc Mika :* te pup si o zi faina!

  • Reply
    alinutzika
    iunie 15, 2012 at 7:12 am

    arata bine. trebuie sa le incerc. pup cu drag

  • Reply
    catkitchen
    iunie 15, 2012 at 7:51 am

    Am o punguta de naut prin camara , oare ce mai astept ? :):);)

  • Leave a Reply