Mancaruri/ Peste

File de pastrav in crusta de parmezan si panko

pastrav in crusta de parmezan si panko (3)

File de pastrav in crusta de parmezan si panko. Sunt fain de tot, nu-i asa? Si pe cat de fain gadila urechea, pe atat de fain gadila si papila gustativa. Am gasit reteta pe Pinterest si in mai putin de 10 minute aveam deja pastravul in cuptor. Atat de tare m-a impresionat crusta asta aurie. Bine, aveam si de toate in casa, doar sunt Super-Urecheata, nu? 🙂

Pesmetul panko sau pesmetul japonez, pe care il intalnim si in alte tari asiatice, este un pesmet cu fulgi mai mari obtinut din painea alba, fara coaja. Seamana cu fulfi de porumb maruntiti. Textura lui este delicata, astfel ca absoarbe mai putina grasime in timpul prajirii. Da, poate fi folosit atat la prajit cat si la copt. Pesmetul panko il gasiti in majoritatea magazinelor, dar il puteti pregati si acasa. Indepartati coaja de la o paine alba, taiati miezul cubulete, apoi macinati-l in robot. Intindeti pesmetul in tava cuptorului si dati la cuptor pana cand se usuca, la temperatura mica, fara a se rumeni. Vrem doar sa se usuce. Puteti folosi paine proaspata sau mai veche. Chiar e simplu!

pastrav in crusta de parmezan si panko

Ingrediente File de pastrav in crusta de parmezan si panko

  • 4 fileuri de pastrav
  • 50 g parmezan razuit
  • 50 g panko
  • 1 catel de usturoi
  • 4 linguri ulei de masline
  • sare si piper
  • rozmarin uscat/proaspat tocat (1/2 lingurita)

Mod de preparare File de pastrav in crusta de parmezan si panko

Pornim cuptorul la 190 grade si pregatim o tava de copt.

Condimentam fileurile de pastrav cu sare si piper si picuram putin ulei de masline (2 linguri sunt suficiente).

Intr-un bol amestecam pesmetul panko cu parmezanul, catelul de usturoi pisat, sare, piper si 2 linguri de ulei de masline. Adaugam si rozmarinul tocat marunt.

Asezam pastravul in tava pregatita. Cu o lingurita distribuim amestecul de parmezan si panko pe fiecare file si apasam usor.

Dam tava la cuptor pentru 20 de minute sau pana crusta devine aurie.

Pastravul pregatit in acest mod merge excelent cu cartofi prajiti (eu il fac in friteusa cu aer fierbinte – AICI – am scris despre ea). La fel de bine merg si legumele la gratar sau sotate sau o salata.

Pofta buna!

pastrav in crusta de parmezan si panko

Print Friendly, PDF & Email

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply