focaccia

Focaccia cu prosciutto si mozzarella

Focaccia cu prosciutto si mozzarella, o minunatie plina de arome. Aluat pufos (stiu, eternul cliseu, dar asa este), crusta crocanta aromata de rozmarin si o umplutura delicioasa. Adica o bunatate careia nu-i poti zice nu.

De fapt, in general nu poti sa spui nu unei paini cum e focaccia. Noi o iubim pur si simplu, de aceea o pregatim destul de des. Uneori e simpla, alteori e cu masline, din cand in cand ii punem si o umplutura, sa stim o treaba!

Sper ca reteta si pozele mele sa va convinga si pe voi!

Ingrediente Focaccia cu prosciutto si mozzarella

  • 500 g faina
  • 7 g drojdie
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
  • 4 linguri ulei de masline
  • 300 ml apa calduta

Pentru umplutura

  • 4-5 fasii de prosciutto
  • 150 g gorgonzola
  • 200 g mozzarella
  • cateva frunzulite de busuioc
  • extra: ulei de masline, sare si frunze de rozmarin

Mod de preparare Focaccia cu prosciutto si mozzarella

Pentru aluat se amesteca intr-un bol faina, sarea si zaharul. Se adauga drojdia, uleiul de masline si apa calduta. Se framanta aluatul pana cand se dezlipeste de pe maini. Aluatul se acopera cu un prosop si se lasa la dospit circa o ora intr-un loc caldut.

Dupa ce a dospit si si-a dublat volumul, aluatul se imparte in doua bucati. O bucata de aluat se intinde si se aseaza intr-o tava rotunda de tarta (la fel de bine puteti pregati reteta si intr-o tava patrata). Tava mea are diametrul de cca 25 cm.

Peste aluat se pun mozzarella, prosciutto si frunzele de busuioc, apoi se pune a doua bucata de aluat (care a fost intinsa in prealabil). Se acopera tava cu un prosop de bucatarie curat si se lasa din nou la dospit pentru o ora.

Dupa acest timp, se fac mici gropite in aluat cu ajutorul degetelor, se stropeste cu ulei de masline, se presara sare si din loc in loc se pun frunzulitele de rozmarin.

Tava se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 30-35 de minute.

Odata coapta, focaccia cu prosciutto si mozzarella se lasa 10-15 minute sa se raceasca, apoi se portioneaza.

Pofta buna!

Print Friendly, PDF & Email

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    catkitchen
    octombrie 7, 2013 at 1:29 pm

    Corinus , ce-mi place cum ti-a iesit !!!! <3
    Sunt sigura ca a fost mai mult decat delicioasa !!

  • Leave a Reply