focaccia/ retete italienesti/ rozmarin

Focaccia cu rozmarin

Cred ca stiti deja ca lunar particip la provocarea secreta a Amei, nu? In continuare, consider aceasta initiativa o metoda foarte frumoasa de a ne cunoaste intre noi si de a ne cunoaste munca. Felicitari Ama! Daca doriti sa aflati mai multe detalii, le gasiti aici
Mie mi-a revenit blogul Andrei, Menta & Rozmarin, un blog frumos si foarte calduros. M-am amuzat, caci urmaresc atent blogul si chiar am vreo 2 retete de pe el salvate, care asteapta sa fie preparate. Curand, promit! Tocmai de aceea am ales sa fac o alta reteta si anume Focaccia cu rozmarin. Multumesc frumos pentru reteta, ne-a incantat la maximum!!

Ingrediente
-250 g faina alba
-7 g de sare (eu am pus exact o lingurita)
-7 g drojdie uscata
-2 linguri ulei de masline
-200 ml apa rece
pentru ornat
-ulei de masline
-rozmarin
-sare de mare grunjoasa
Sa purcedem asadar 🙂
Intr-un vas se pun faina, drojdia si sarea si se amesteca. Apoi se toarna cele 2 linguri de ulei si 150 ml de apa. Amestecam aluatul, apoi treptat se adauga restul de 50 ml de apa pana cand aceasta este complet absorbita in aluat. Va rezulta un aluat destul de lipicios. Blatul de lucru se unge cu putin ulei de masline si se transfera aluatul pe el. Se continua framantarea cca 5 minute, pana cand aluatul este omogen si elastic si se desprinde usor de pe maini. Ungem vasul cu ulei si punem inapoi aluatul in el, il acoperim cu un prosop si il lasam la dospit in jur de o ora si jumatate.
Dupa timpul asta am avut o mandrete de aluat crescut frumos de numa numa.
Intr-o tava se intinde hartie de copt si se intinde aluatul. Eu am vrut o focaccia mai subtirica, de aceea am intins aluatul mai mult, insa asta ramane la latitudinea voastra. Lasam aluatul in tava sa mai dospeasca o ora. Cand aluatul este crescut facem gauri in el cu ajutorul degetului, stropim cu ulei de masline, presaram sare si rozmarin si dam la cuptor pentru 30 de minute la 200 de grade, pana cand focaccia este rumena pe deasupra.
Se serveste calda sau rece, ca atare sau alaturi de sosuri, salate etc.


Pofta buna!
Print Friendly, PDF & Email

You Might Also Like

5 Comments

  • Reply
    Ate colorate
    aprilie 26, 2012 at 1:58 pm

    buuunnnn…sigur o afc si eu, ai mei sunt fani focaccia! multumesc!

  • Reply
    Andra
    aprilie 26, 2012 at 7:44 pm

    Minunat ti-a iesit focaccia! Ma bucur tare mult ca v-a placut!
    Pupici :*

  • Reply
    Ate colorate
    aprilie 26, 2012 at 7:44 pm

    *fac
    oooffff…o las pe maine! nu am drojdie…

  • Reply
    Andreea
    aprilie 26, 2012 at 8:03 pm

    Vai cum arata! Este superba! Am s-o fac si eu cat de curand!

  • Reply
    Irina
    mai 3, 2012 at 1:35 pm

    Ce gaurele frumoase are. Fix cum trebuie sa fie.

  • Leave a Reply