friptura/ porc

Friptura de porc cu vin rosu si legume

Aveam in congelator o bucata de carne de porc si am tot amanat sa o prepar din diverse motrive. Am transformat-o intr-o friptura frageda si aromata potrivita de minune pentru o cina intr-o seara racoroasa.

Ingrediente

carne de porc 6-7 felii pregatite ca si pentru snitele (adica taiate nu prea groase si batute putin)
2 morcovi
2 ardei/gogosari
o ceapa rosie mare
3-4 catei de usturoi
o cana de vin rosu
fulgi de ardei iute
sare, piper, boia iute
ulei de masline

Intr-un bol am amestecat putin ulei de masline cu sare, piper, boiaua iute si fulgii de ardei. Am uns bine carnea cu amestecul si am lasat-o o ora la frigider.
Intr-un vas am picurat 2 stropi de ulei si am pus o patura de ceapa rosie, taiata nici prea mare dar nici prea mica, apoi am pus morcovi rondele si felii de gogosari.

Am scos carnea de la frigider si am pus-o peste paturile de legume. Am zdrobit cateii de usturoi si i-am pus langa carne alturi de vinul rosu.
Punem folie pe deasupra si dam la cuptor. Verificam friptura si spre final decoperim pentru rumenire.

Servim cu orice garnitura dorim, noua ne-a fost pofta de mamaliga atunci 🙂

Pofta buna!

Print Friendly, PDF & Email

You Might Also Like

5 Comments

  • Reply
    Licuta Marin
    noiembrie 2, 2011 at 6:27 pm

    Ce bine arata!!!De gust nu mai zic ca sigur e super delicios!Pupici si o seara buna!

  • Reply
    Corina
    noiembrie 2, 2011 at 6:28 pm

    Este chiar o friptura foarte buna si aromata, ma bucur ca iti place. O seara frumoasa si tie

  • Reply
    Emily
    noiembrie 3, 2011 at 8:08 pm

    arata foarte bine! si mi8e tot cu mamaliga imi place 🙂

    bine te-am gasit :*

  • Reply
    Corina
    noiembrie 3, 2011 at 8:08 pm

    Emily bine te-am gasit si eu!

  • Reply
    Emily
    noiembrie 3, 2011 at 8:45 pm

    te pup!

  • Leave a Reply