friptura/ Mancaruri

Friptura de porc in sos de legume

Odata cu venirea zilelor friguroase am pornit cuptorul si am aprins ochiurile de la aragaz pentru mancaruri mai consistente. Mancare buna, facuta in tihna, stomac fericit si casa plina de arome.

Fripturile ne plac in mod special si daca pana acum le-am facut doar la cuptor, de data asta am optat pentru una facuta sub capac, la foc mic. Reteta o am de la Marga, mama finutei noastre, si am pus-o in practica la o zi dupa ce am aflat-o, n-am mai avut rabdare.

Se face foarte foarte usor si o puteti adapta si la alte tipuri de carne, daca cumva nu va place cea de porc. Cred ca si cu pui iese o mancare de te lingi pe degete.  Sosul este cremos si aromat si merita orice straduinta, iar carnea este suculenta si suuuuper aromata.

Aceasta este ideea mea pentru sfarsitul de saptamana care vine si sper sa va placa si sa o incercati. Este perfecta pentru o masa simpla in familie sau pentru oaspeti gurmanzi. Daca pregatiti si 1-2 feluri de garnitura, deja aveti o masa de sarbatoare. Noi am ales mazare sote, insa alaturi de cartofi sau fasole verde trasa la tigaie face echipa la fel de buna.

 Ingrediente Friptura de porc in sos de legume

  • 1 bucata generoasa de muschi lung de porc (nu am cantarit-o, dar am feliat 10 portii)
  • 1 ceapa rosie
  • 2 rosii
  • 1 ardei gras rosu
  • 2 catei de usturoi
  • 1 crenguta de cimbru uscat
  • sare si piper
  • 4-5 linguri ulei pentru prajit
  • 300 ml apa

Mod de preparare Friptura de porc in sos de legume

Se condimenteaza carnea pe toate partile cu sare si piper.

Intr-o oala incapatoare se incinge uleiul si se prajeste carnea 2-3 minute pe fiecare parte si capete.

Langa carne se pun rosiile taiate in 4, ceapa taiata in 4, ardeiul taiat cuburi, catei de usturoi curatati

de coaja, crenguta de cimbru si putina sare si piper. Se toarna apa si se pune capacul.

Friptura se fierbe la foc mic, sub capac, pentru 2 ore. Daca vi se pare ca apa scade prea mult, adaugati putin cate putin.

Dupa cele 2 ore se scoate carnea, se lasa 10 minute pe un fund de lemn, apoi se feliaza.

Legumele si sosul din oala/cratita se pun intr-un blender si se paseaza pana se obtine un sos fin si cremos. Daca mai este nevoie, adaugati sare si piper dupa gust.

Pe un platou turnati sosul de legume si asezati deasupra feliile de carne.

Friptura de porc in sos de legume se serveste alaturi de garnitura preferata (noi am ales mazare sote).

Pofta buna!

Print Friendly, PDF & Email

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply