Mancaruri/ porc

Friptura de porc si sos dulce-acrisor

O reteta inspirata de pe un forum culinar si modificata de mine, ma rog, adaptata la gusturile noastre. A devenit reteta mea preferata pentru friptura de carne de porc.

Ingrediente

400 grame carne de porc
faina
2 linguri sos de rosii
1 lingura zeama de lamaie
1 mar
ulei de masline
sare
piper
cimbru
foi de dafin

Am taiat carnea, am tavalit-o in faina si am prajit-o in ulei pana s-a rumenit pe ambele parti.
Am scos-o si am pus la calit ceapa impreuna cu marul taiat. Am calit, am scos marul si am adaugat carnea.
Am pus 2 cani de apa si am condimentat cu sare, piper si cimbru, am pus si 3 foi de dafin.
Separat jumatate din mar l-am pisat bine, am amestecat cu o lingura de zeama de lamaie si cu 2 linguri de sos de rosii. Am pus peste carne, am amestecat si am pus si cealalta jumatate de mar. Am lasat la fiert cca 30 de minute pana s-a lasat un sos mai consistent.

 

Pofta buna!

Print Friendly, PDF & Email

You Might Also Like

3 Comments

  • Reply
    Saveurs et Gourmandises
    ianuarie 23, 2010 at 6:36 pm

    Une bonne recette qui semble très goûteuse.
    A bientôt.

  • Reply
    kity
    ianuarie 23, 2010 at 7:36 pm

    arata delicios!

  • Reply
    hot.tequila
    ianuarie 23, 2010 at 11:57 pm

    Chiar ma gandeam adineaori, ce dor imi este de o fripturica de porc… (nu am mai mancat de muult carne de porc, dar iata ca mi s-a facut pofta) 😉

  • Leave a Reply