andive/ Mancaruri/ Mic dejun/ retete italienesti

Fritatta cu andive si bacon

Andiva este o planta care contine multe saruri minerale si vitamine si mai este si prietena cu silueta continand doar o calorie pe frunza. Are gust amarui si este foarte buna in salate.
In curand va voi prezenta si o reteta de salata cu andive, insa momentan va invit la o omleta 🙂
M-am insirat de aici, multumesc de reteta!

Ingrediente
-3 andive
-200 g bacon
-4 oua
-3 linguri smantana
-100 g branza/cascaval (eu am avut cascaval afumat)
-o lingurita de nucsoara
-2-3 linguri de zeama de lamaie
-sare si piper

Andivele se curata de fructele exterioare uscate si se pun la fiert. Dupa ce fierb cca 5 minute apa se arunca si se inlocuieste cu alta in care se pune zeama de lamaie. Se mai fierb 5 minute andivele si se pun deoparte sa se raceasca.
Baconul se taie fasii subtiri si se rumeneste in putin ulei, apoi se adauga peste el andivele taiate. Separat se bat ouale cu smantana si cascavalul, se adauga nucsoara, sare si piper, apoi baconul cu andivele.
Se transfera totul intr-un vas termorezistent si se da la cuptor pana cand se incheaga oul si capata o crusta aurie pe deasupra.
Serviti cald alaturi de legume si paine prajita.

Pofta buna!

Print Friendly, PDF & Email

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    alinutzika
    martie 7, 2012 at 7:35 am

    ce buna trebuie sa fie!

  • Leave a Reply