Fursecuri

Fursecuri Coronite cu dulceata

Alaturi de cornuletele cu nuca, coronitele cu dulceata sunt printre dulciurile noastre preferate pentru sarbatorile de iarna. Cand eram acasa, nu era Craciun fara cele doua. Bineinteles, eu ma ocupam cu asamblatul fursecurilor.

Ambele retete le am de la mama si mi-e mai mare dragul sa le pregatesc, desi sunt migaloase. Dar se umple casa de parfum si veselie de fiecare data cand le fac. E o adevarata bucurie!

Ca sa nu mai zic cat sunt de fragede si de aromate. Iti vine sa tot mananci si sa mananci.

Ingrediente Fursecuri Coronite cu dulceata

  • 500 grame faina alba
  • 200 g unt la temperatura camerei
  • 2 galbenusuri
  • 2 linguri de smantana
  • 100 grame de zahar pudra
  • 1 pliculet praf de copt
  • coaja de lamaie razuita sau esenta de lamaie/migdale

Pentru asamblare

  • dulceata preferata
  • zahar pudra

Mod de preparare Fursecuri Coronite cu dulceata

Intr-un castron incapator punem untul, galbenusurile, zaharul, smantana, si coaja de lamaie. Amestecam cu o lingura de lemn sau cu mixerul pana cand sunt foarte bine omogenizate.

Adaugam faina amestecata impreuna cu praful de copt. Framantam aluatul cu mana pana cand acesta se dezlipeste de pe degete. Invelim aluatul in folie alimentara si il dam la rece pentru minimum 1 ora.

Il scoatem de la rece si il impartim in doua parti. Intindem fiecare bucata de aluat cu sucitorul, in foaie de circa 1 cm grosime.

  • Tot acum pornim cuptorul la 180 grade si punem hartie de copt intr-o tava.

Pentru a decupa fursecurile vom folosi un pahar mai mic. Eu am folosit un pahar cu diametrul de 5 cm.

Din foile intinse vom decupa un numar par de rondele. Jumatate din acestea vor fi din nou decupate, pentru a obtine o gaura la mijloc. Eu am folosit un capac de la o sticla.

Fursecurile se pun frumusel in tava pregatita, veti coace 1-2-3 ture de fursecuri in functie de dimensiune. Se dau la cuptor 15 minute sau pana cand sunt usor rumene.

Se scot si se lasa sa se raceasca complet, apoi se pot umple.

Vom pune pe fiecare baza o lingurita de dulceata, iar deasupra asezam capacul cu gaura la interior. Procedam la fel cu fiecare in parte, apoi le pudram cu zahar.

Fursecurile Coronite cu dulceata sunt gata!

Pofta buna!

Print Friendly, PDF & Email

You Might Also Like

7 Comments

  • Reply
    MIMI
    februarie 1, 2010 at 7:33 pm

    daaaaa,si mie imi plac!sunt fursecurile copilariei mele;noi le puneam in picioare si cercul ramas la sticla si le numeam OZN-uri!mamaaa….ce amintiri mi-ai rascolit,trebuie sa le refac si eu,neaparat,eu sunt asa,mai sentimentala din fire.te pup!

  • Reply
    Daniela
    februarie 1, 2010 at 8:10 pm

    Ce bunatati a-i facut!
    Arata super!
    Felicitari!

  • Reply
    maria mihalache
    februarie 1, 2010 at 10:04 pm

    Daaaaaaaaa le stiu………..face o prietena de-a mea si imi plac teribil de mult.Foarte bune.
    Seara buna!

  • Reply
    Jacktels Kochbuch
    februarie 2, 2010 at 8:26 am

    Hi Ina,

    Si eu sint un Fan la ele. Eu le umplu cu Gelee de Zmeurä, yummmyyy…..
    Feine ti-au iesit..

    Salutäri Jacob

  • Reply
    Ina
    februarie 2, 2010 at 8:43 pm

    Multumesc tututor 🙂

  • Reply
    Happy
    februarie 3, 2010 at 2:49 pm

    Intr-adevar, arata tare bine coronitele tale 🙂
    Banuiesc ca trebuie folosit un gem mai cu textura "de jeleu", mai "tare" deci.

  • Reply
    Iustina
    martie 11, 2010 at 1:42 pm

    mmmm, ce bine arata

  • Leave a Reply