Bucătăria Urecheatei
  • Home
  • Contact
  • Despre

Bucătăria Urecheatei

  • Home
  • Contact
  • Despre
salata

Salata de naut cu telemea de capra

ianuarie 8, 2019

Salata greceasca cu cous cous

iunie 7, 2018

Salata de post cu farfalle si legume

martie 23, 2018
salata

Salata de paste cu ton si mazare

aprilie 2, 2017

Vesnica salata de dieta. 7 combinatii de vis

iunie 13, 2016

Salata de naut si somon

ianuarie 7, 2016
salata

Salata Niçoise

septembrie 15, 2015

Salata de cartofi cu mustar

iulie 16, 2015

Salata cu halloumi si cous-cous

iulie 14, 2015
salata

Salata de sfecla rosie, spanac si portocale

martie 24, 2014

Salata de mei cu legume si ton

septembrie 4, 2013

Salata cu omleta

iunie 20, 2013
bauturi

Grog cu portocala, anason si scortisoara

written by Corina martie 15, 2016
Grog cu portocala, anason si scortisoara

Grog cu portocala

Grog cu portocala, anason si scortisoara – o bautura perfecta pentru serile lungi de iarna sau serile racoroase de primavara!

Am asteptat cu sufletul al gura sa vina luna martie si sa ma bucur de inceputul primaverii. Inca de anul trecut din octombrie gandul mi-a stat doar la luna martie.

La mirosul acela de proaspat, la razele calde ale soarelui, la vantul usor rece, la mirosul de piele al pantofilor proaspat cumparati ca deh, a venit primavara si trebuie sa ne improspatam pantofarul.

Doar ca socoteala de acasa nu-i tot una cu cea din  targ si asa m-am trezit intr-o martie neprietenoasa, friguroasa, ploioasa si mie una nu-mi place deloc.

Si ce sa mai si faci in serile, inca lungi, de martie? Pai sa faci un grog cu portocale, de exemplu. O bautura fierbinte, ametita de rom si aromata cu minuni parfumate: anasonul si scortisoara.

Grogul este o bautura englezeasca si poate va este cunoscut din filmele ori cartile cu marinari, fiind o bautura a marinarilor. Si probabil este chiar primul cocktail aparut din lumea asta mare!

Bautura fierbinte are la baza romul indoit cu apa la care se adauga felii si zeama de lamaie ori portocala si diferite arome, cum sunt scortioasa, cuisoarele, anasonul.

Mai jos gasiti reteta pe care am facut-o eu, grog cu portocala, anason si scortisoara, inspirata din Almanahul gospodinei, din 1990 toamna, o carte foarte utila mostenita de la mama.

Multumesc mami!

Grog cu portocala

Cum preparam un grog cu portocala?

Pentru o portie pregatiti un pahar de 250-300 ml si puneti asa:

  • 50 ml dark rom
  • 2 cuburi Green Sugar
  • o felie de portocala rosie si putina zeama
  • o steluta de anason, poate chiar si cateva cuisoare
  • un baton de scortisoara
  • 150 ml apa fierbinte

Amestecati cu o lingurita si gata! Atat de simplu!

Sa aveti pofta!

Grog cu portocala

Grog cu portocala

Print Friendly, PDF & Email
anasongreen sugargrogrom
1 comment
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
Corina

previous post
Ce mancam duminica
next post
Chec zebrat de post

You may also like

Sirop de trandafiri

iulie 26, 2010

Smoothie cu spanac si mere/morcovi si mango

ianuarie 20, 2016

Limonada de pepene galben cu menta

august 15, 2015

Mojito-Mojitone-Blueberry Mojito

mai 10, 2013

Sa ne racorim nitel!

iunie 21, 2012

5 retete cu avocado

martie 19, 2014

Mix pentru ciocolata calda (preparat acasa)

octombrie 5, 2015

Inceput perfect pentru o zi minunata-Smoothie cu avocado,...

aprilie 27, 2014

Smoothie cu avocado si kiwi

septembrie 1, 2013

Apa cu vitamine

august 9, 2013

Leave a Comment Cancel Reply




Facebook

Facebook

Hey!

Hey!

Salut! Sunt Corina, dar mi se mai spune si Urecheata. Bine ai venit in bucataria mea!

Sunt si aici

Facebook Instagram

Cele mai noi articole

  • Briose cu lamaie si nuca de cocos

  • Creveti cu usturoi si vin

  • Piept de pui cu bacon in sos de smantana

  • Chec cu zmeura

  • Pizza fara aluat

  • Orez cu pulpe de pui la cuptor

Promotion Image
Promotion Image
Promotion Image




Categorii

  • Altele
  • Aperitive
  • bauturi
  • Cartofi
  • ciuperci
  • de post
  • Desert
  • din camara
  • gustari sarate
  • Jurnal de vacanta
  • Mancaruri
  • Mic dejun
  • Paste
  • Peste
  • porc
  • Povesti
  • Prajitura
  • Pui
  • retete fara gluten
  • Retete la slow cooker
  • salata
  • Selgros
  • Sfaturi utile
  • supa-crema
  • supe/ciorbe
  • Torturi
  • Uncategorized

Cauta si aici

aluat (13) aperitive (10) branza (9) capsuni (10) cartofi (25) chiftele (14) ciocolata (23) ciuperci (22) desert (25) dovlecel (16) dulceata (13) fasole (8) gorgonzola (8) lamaie (13) masline (12) morcovi (19) nuca (19) omleta (8) orez (10) oua (21) paste (19) porc (9) prajitura (15) pui (17) retete cu pui (11) retete italienesti (12) retete peste (8) retete porc (9) retete pui (12) retete simple (11) retete simple si rapide (34) retete simple si usoare (37) rosii (26) salata (15) Schar (10) selgros (15) selgros cauta pasiunea (12) sfaturi utile (12) smantana (11) somon (9) spanac (13) usturoi (17) vinete (11) visine (8) zmeura (9)

Follow me on Instagram

  • Undeva n Cluj azi se va deschide o caserol Celhellip
  • Cina din seara asta Cucu legume i poft mare dehellip
  • One pot pasta rmne varianta mea salvatoare atunci cnd nuhellip
  • Orice om e dator cu un autoportret fotografic digital
  • Azi am copt i am copt bine Nu nui cahellip
  • pozalabec revine cu pia de Floreti Mai exact este unahellip
  • Azi am fcut o crem tare bun cu sardine roiihellip
  • Cuiburi de viespi i poveti copilreti Erau dolofoane i pufoasehellip
  • Mncarea asta nu merit o simpl poz la bec darhellip
  • Nam inventat eu cartofii Hasselback evident pn la urm altfelhellip
  • This is my toast this is how i heal myhellip
  • tii eu sunt un om tare simplu Nu mi plachellip
  • Mia trimis mama pachet cu florile mele preferate
  • A vrea s v vorovesc ceva despre ce avem aicihellip
  • Pasta di tutti formaggi di Firenze di Cluj Adic macaroanehellip
  • La nceput a fost un borcan cu vinete coapte Dehellip
  • Pe voi nu v apuc aa din cnd n cndhellip
  • Am fcut zama asta dimineaa la 7 tiam ca vomhellip
  • Sfecl vine sfecl trece Peste cteva zile
  • Poza nui face cea mai cinste dar nimeni nui perfecthellip

@2017 - Corina Ureche. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top