hummus/ retete orientale

Hummus clasic preparat acasa

Hummus clasic preparat acasa, super simplu si rapid. Il puteti pregati atunci cand nu aveti nimic de mancare si vreti ceva satios si rapid sau ca aperitiv pe o masa festiva. Merge oricum, oriunde, atata e de bun!
Hummus-ul este o mancare arabeasca foarte simplu de preparat. Ce are mai aparte este pasta tahini, care este de fapt o pasta din seminte de susan, pe romaneste, si o gasiti in orice hipermarket la raionul cu produse din bucataria internationala.

Eu de cand l-am descoperit il fac destul de des. Nu raman niciodata fara naut in casa si daca cumva se anunta un musafir pe la noi fac repede un hummus. Alaturi de lipii, paine prajita sau bastonase din legume sunt convinsa ca este pe placul oricui.

Ingrediente Hummus clasic preparat acasa

o conserva de naut (250 de g)
2 linguri de pasta tahini (pasta de susan)
2 catei de usturoi
3 linguri de ulei de masline
1/2 lingurita chimion macinat
3-4 linguri zeama de lamaie (sau dupa gust)
sare si piper
70 ml apa din conserva de naut

Mod de preparare Hummus clasic preparat acasa

Operatiunea e mai mult decat simpla. Toate ingredientele se pun in blender sau robotul de bucatarie si se paseaza pana cand se obtine o pasta omogena.
La final, potriviti dupa gust cu sare, piper si zeama de lamaie. Pana la urma, gustul final al hummusului trebuie sa va reprezinte si sa va placa in totalitate.

Am trecut in lista ingredientelor 70 ml din apa din conserva de naut. Din aceste cantitati, pasta de naut are o consistenta, zic eu, potrivita. Se poate intinde pe paine sau lipie. Daca totusi, va place sa aiba o consistenta mai moale, mai adaugati putina apa.
Din blender, turnati hummus-ul intr-un bol sau pe o farfurie. Picurati ulei de masline si ornati cu boia, susan alb sau negru, patrunjel tocat marunt, muguri de pin sau cateva boabe de naut. Bieninteles, semintele pot fi folosite si ele. De dovleac, de floarea soarelui, de in sau ce va place voua mai mult.

hummus

Pofta buna!

Save

Save

Save

Save

Print Friendly, PDF & Email

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply
    DiaMar-bucataria galbena
    martie 7, 2012 at 8:36 am

    Arata foarte bine,cred ca este si tare buna.Nu am mancat niciodata humus.O zi buna.

  • Reply
    CRistina
    martie 8, 2012 at 8:42 am

    Mi-ai facut pofta!!! Maine chiar imi cumpar naut si imi fac si eu. Iti doresc o seara frumoasa.

  • Leave a Reply