Mancaruri

5 idei de mancare la pachet

Mancare la pachet. Toata lumea ma intreaba ce sa mai gateasca, sa fie rapid si bun si perfect pentru a fi pus in caserola si luat oriunde. Dar mai ales la birou.

Recunosc ca si pe mine ma framanta intr-o vreme aspectul asta, dar cumva-cumva l-am rezolvat. Va povesteam recent despre cum putem economisi bani in bucatarie si exact de aici a venit si rezolvarea. Am pus pe hartie un meniu saptamanal, asa ca am eliminat intrebarea ce gatesc azi. Am adaptat cinele la mancaruri ideale pentru caserola, asa ca am eliminat si intrebarea da’ ce ne punem maine de mancare la serviciu.

Pe scurt: ce mancam seara, mancam si a doua zi la pachet. Si nu, nu e plictisitor deloc sa mananci aceeasi mancare si azi si maine.

Tot ce am gatit am fotografiat si mai jos vedeti rezultatul. Sunt mancaruri simple, nu e nimic iesit din comun, chiar oricine le poate face. Sper sa va placa combinatiile noastre si sa va inspire. Daca va plac astfel de articole va rog sa imi spuneti ca sa ma pun si mai serios pe treaba.

5 idei de mancare la pachet

Spanac cu lapte si smantana si oua fierte

Retetea pentru spanac o gasiti AICI. Il puteti pregati cu spanac proaspat sau congelat, este la fel de bun. Noi il mancam cu oua fierte, ne place mai mult, dar puteti pregati si ochiuri. Totusi, pentru caserola mi se pare ca merg mai bine ouale fierte. In plus, scapati si de mirosul de prajeala. Am completat pachetul cu sfecla cu hrean si paine.

Cartofi cu friptura si muraturi

Pe noi cartofii fierti ne scot din multe incurcaturi. Fie ca ii pun in salate, fie ii mancam ca garnitura, cartofii nu ne lasa la greu. Mai jos sunt fierti in coaja si curatati, condimentati cu sare, piper si patrunjel. Atat. Pentru friptura am folosit un muschi lung de porc pe care l-am masat cu ulei amestecat cu condimente (sare, piper, oregano, cimbru). Am copt muschiul in cuptor pana cand  a iesit moale la interior. Am pus si niste castraveciori murati si gata!

Pastrav file cu salata de cus-cus

Daca e ceva ce se prepara super repede, apoi acela e dragul de cus-cus. Vorbim aici de cus-cus granule din faina de grau dur, nu de cus-cus paste. Il gasiti in toate magazinele, de obicei la cutie, la raioanele cu paste/orez. Ce are asa special ingredientul asta? Pai ce ziceti de faptul ca cea mai simpla varianta de gatire a lui e sa stea 5 minute acoperit de apa fierbinte? Atat si nimic mai mult. Si de aici poate fi intrebuintat in fel si chip.

Il putem amesteca cu legume, carnuri, salate.

Eu l-am amestecat cu mix de legume sotate in putin ulei. Am adaugat sare, piper si zeama de lamaie si uite ca am facut o garnitura perfecta pentru pastrav.

Fileurile de peste le-am pus intr-o tava pe hartie de copt, le-am stropit cu putin ulei de masline, am presarat sare, piper si rozmarin si le-am dat la cuptor, pana s-au rumenit usor. Nu il lasam prea mult, nu vrem un peste uscat si lipsit de orice gust.

Nu-i asa ca arata bine caserola? Eu zic ca e destul de frumusica.

Orez cu ciuperci si mazare + salata

La cele de mai sus am adaugat si cateva felii de rulada iepure (care de fapt e cu porc). Dar nu este obligatoriu sa puneti si carne. Noi am avut in frigider si nu am vrut sa se risipeasca.

Orezul il fac super simplu. Il fierb in apa cu sare, apoi il trec printr-un jet de apa. Separat calesc in putin ulei ciuperci champignon cu sare si piper, uneori si cu putin usturoi. Adaug mazare din borcan si orezul fiert. Sare, piper, patrunjel si asta e. Aici merge o salata sau niste muraturi crocante. Noi am mers pe salata.

Daca simtiti nevoia, adaugati si carne. E dupa cum va dicteaza sufletul.

Pulpe de pui la punga cu ciuperci si cus-cus

Pulpele de pui la punga sunt geniale. Alaturi de salata ori garnitura mi se pare una dintre cele mai faine idei de mancare la pachet.

De obicei amestec ulei de masline cu diverse condimente uscate, masez pulpele, le pun in punga si dau totul la cuptor. La final tai punga si le las vreo 5 minute sa se rumeneasca asa…rusinos de apetisant.

Pentru garnitura am folosit ciuperci champignon. Le-am taiat marunt si le-am calit in ulei de masline, cu sare, piper si usturoi. Am pus si 3 cuburi naturale de supa de pui (am vorbit despre ele AICI pe pagina de Facebook). Am adaugat cus-cus si apa cat sa acopere totul. Cus-cus-ul s-a hidratat frumusel si a rezultat o delicioasa combinatie pentru caserola. Hai ca e simplu!

Cum vi se par ideile noastre pentru mancare la pachet? Eu zic ca nu sunt greu de facut, chiar deloc. Nu uitati, daca mai doriti sa vedeti astfel de articole, nu ezitati sa-mi scrieti.

Sunt aici si daca aveti nevoie de explicatii in plus!

Print Friendly, PDF & Email

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply