Bucătăria Urecheatei
  • Home
  • Contact
  • Despre

Bucătăria Urecheatei

  • Home
  • Contact
  • Despre
salata

Salata de naut cu telemea de capra

ianuarie 8, 2019

Salata greceasca cu cous cous

iunie 7, 2018

Salata de post cu farfalle si legume

martie 23, 2018
salata

Salata de paste cu ton si mazare

aprilie 2, 2017

Vesnica salata de dieta. 7 combinatii de vis

iunie 13, 2016

Salata de naut si somon

ianuarie 7, 2016
salata

Salata Niçoise

septembrie 15, 2015

Salata de cartofi cu mustar

iulie 16, 2015

Salata cu halloumi si cous-cous

iulie 14, 2015
salata

Salata de sfecla rosie, spanac si portocale

martie 24, 2014

Salata de mei cu legume si ton

septembrie 4, 2013

Salata cu omleta

iunie 20, 2013
Mancaruri

5 idei de mancare la pachet

written by Corina ianuarie 31, 2018
5 idei de mancare la pachet

Mancare la pachet. Toata lumea ma intreaba ce sa mai gateasca, sa fie rapid si bun si perfect pentru a fi pus in caserola si luat oriunde. Dar mai ales la birou.

Recunosc ca si pe mine ma framanta intr-o vreme aspectul asta, dar cumva-cumva l-am rezolvat. Va povesteam recent despre cum putem economisi bani in bucatarie si exact de aici a venit si rezolvarea. Am pus pe hartie un meniu saptamanal, asa ca am eliminat intrebarea ce gatesc azi. Am adaptat cinele la mancaruri ideale pentru caserola, asa ca am eliminat si intrebarea da’ ce ne punem maine de mancare la serviciu.

Pe scurt: ce mancam seara, mancam si a doua zi la pachet. Si nu, nu e plictisitor deloc sa mananci aceeasi mancare si azi si maine.

Tot ce am gatit am fotografiat si mai jos vedeti rezultatul. Sunt mancaruri simple, nu e nimic iesit din comun, chiar oricine le poate face. Sper sa va placa combinatiile noastre si sa va inspire. Daca va plac astfel de articole va rog sa imi spuneti ca sa ma pun si mai serios pe treaba.

5 idei de mancare la pachet

Spanac cu lapte si smantana si oua fierte

Retetea pentru spanac o gasiti AICI. Il puteti pregati cu spanac proaspat sau congelat, este la fel de bun. Noi il mancam cu oua fierte, ne place mai mult, dar puteti pregati si ochiuri. Totusi, pentru caserola mi se pare ca merg mai bine ouale fierte. In plus, scapati si de mirosul de prajeala. Am completat pachetul cu sfecla cu hrean si paine.

Cartofi cu friptura si muraturi

Pe noi cartofii fierti ne scot din multe incurcaturi. Fie ca ii pun in salate, fie ii mancam ca garnitura, cartofii nu ne lasa la greu. Mai jos sunt fierti in coaja si curatati, condimentati cu sare, piper si patrunjel. Atat. Pentru friptura am folosit un muschi lung de porc pe care l-am masat cu ulei amestecat cu condimente (sare, piper, oregano, cimbru). Am copt muschiul in cuptor pana cand  a iesit moale la interior. Am pus si niste castraveciori murati si gata!

Pastrav file cu salata de cus-cus

Daca e ceva ce se prepara super repede, apoi acela e dragul de cus-cus. Vorbim aici de cus-cus granule din faina de grau dur, nu de cus-cus paste. Il gasiti in toate magazinele, de obicei la cutie, la raioanele cu paste/orez. Ce are asa special ingredientul asta? Pai ce ziceti de faptul ca cea mai simpla varianta de gatire a lui e sa stea 5 minute acoperit de apa fierbinte? Atat si nimic mai mult. Si de aici poate fi intrebuintat in fel si chip.

Il putem amesteca cu legume, carnuri, salate.

Eu l-am amestecat cu mix de legume sotate in putin ulei. Am adaugat sare, piper si zeama de lamaie si uite ca am facut o garnitura perfecta pentru pastrav.

Fileurile de peste le-am pus intr-o tava pe hartie de copt, le-am stropit cu putin ulei de masline, am presarat sare, piper si rozmarin si le-am dat la cuptor, pana s-au rumenit usor. Nu il lasam prea mult, nu vrem un peste uscat si lipsit de orice gust.

Nu-i asa ca arata bine caserola? Eu zic ca e destul de frumusica.

Orez cu ciuperci si mazare + salata

La cele de mai sus am adaugat si cateva felii de rulada iepure (care de fapt e cu porc). Dar nu este obligatoriu sa puneti si carne. Noi am avut in frigider si nu am vrut sa se risipeasca.

Orezul il fac super simplu. Il fierb in apa cu sare, apoi il trec printr-un jet de apa. Separat calesc in putin ulei ciuperci champignon cu sare si piper, uneori si cu putin usturoi. Adaug mazare din borcan si orezul fiert. Sare, piper, patrunjel si asta e. Aici merge o salata sau niste muraturi crocante. Noi am mers pe salata.

Daca simtiti nevoia, adaugati si carne. E dupa cum va dicteaza sufletul.

Pulpe de pui la punga cu ciuperci si cus-cus

Pulpele de pui la punga sunt geniale. Alaturi de salata ori garnitura mi se pare una dintre cele mai faine idei de mancare la pachet.

De obicei amestec ulei de masline cu diverse condimente uscate, masez pulpele, le pun in punga si dau totul la cuptor. La final tai punga si le las vreo 5 minute sa se rumeneasca asa…rusinos de apetisant.

Pentru garnitura am folosit ciuperci champignon. Le-am taiat marunt si le-am calit in ulei de masline, cu sare, piper si usturoi. Am pus si 3 cuburi naturale de supa de pui (am vorbit despre ele AICI pe pagina de Facebook). Am adaugat cus-cus si apa cat sa acopere totul. Cus-cus-ul s-a hidratat frumusel si a rezultat o delicioasa combinatie pentru caserola. Hai ca e simplu!

Cum vi se par ideile noastre pentru mancare la pachet? Eu zic ca nu sunt greu de facut, chiar deloc. Nu uitati, daca mai doriti sa vedeti astfel de articole, nu ezitati sa-mi scrieti.

Sunt aici si daca aveti nevoie de explicatii in plus!

Print Friendly, PDF & Email
mancare la pachetretete rapideretete simple si rapidesfaturi utile
2 comments
3
Facebook Twitter Google + Pinterest
Corina

previous post
Topala alba cu afumatura
next post
Muffins cu mere si scortisoara

You may also like

Taitei cu smantana si mazare

august 26, 2015

Tocana de vitel cu legume

mai 3, 2014

Sandvis cu oua jumari si salam

august 31, 2015

Branza marinata

ianuarie 24, 2012

Omleta cu susan si cartofi

februarie 2, 2013

Ce mancam duminica

martie 11, 2016

Friptura de porc in sos de legume

octombrie 23, 2015

Prepelix la cuptor

februarie 27, 2013

Friptura de porc cu sos delicios :)

februarie 14, 2010

Orez cu pulpe de pui la cuptor

ianuarie 11, 2019

2 comments

mgm septembrie 27, 2018 - 10:49 am

bune ideile. o sa incerc.

Reply
Corina septembrie 27, 2018 - 11:02 am

Ma bucur ca iti plac, mult spor!

Reply

Leave a Comment Cancel Reply




Facebook

Facebook

Hey!

Hey!

Salut! Sunt Corina, dar mi se mai spune si Urecheata. Bine ai venit in bucataria mea!

Sunt si aici

Facebook Instagram

Cele mai noi articole

  • Piept de pui cu bacon in sos de smantana

  • Chec cu zmeura

  • Pizza fara aluat

  • Orez cu pulpe de pui la cuptor

  • Salata de naut cu telemea de capra

  • Supa crema de ciuperci

Promotion Image
Promotion Image
Promotion Image




Categorii

  • Altele
  • Aperitive
  • bauturi
  • Cartofi
  • ciuperci
  • de post
  • Desert
  • din camara
  • gustari sarate
  • Jurnal de vacanta
  • Mancaruri
  • Mic dejun
  • Paste
  • Peste
  • porc
  • Povesti
  • Prajitura
  • Pui
  • retete fara gluten
  • Retete la slow cooker
  • salata
  • Selgros
  • Sfaturi utile
  • supa-crema
  • supe/ciorbe
  • Torturi
  • Uncategorized

Cauta si aici

aluat (13) aperitive (10) branza (9) capsuni (10) cartofi (25) chiftele (14) ciocolata (23) ciuperci (22) desert (25) dovlecel (16) dulceata (13) fasole (8) gorgonzola (8) lamaie (12) masline (12) morcovi (19) nuca (19) omleta (8) orez (10) oua (21) paste (19) porc (9) prajitura (15) pui (17) retete cu pui (11) retete italienesti (12) retete peste (8) retete porc (9) retete pui (12) retete simple (11) retete simple si rapide (33) retete simple si usoare (35) rosii (26) salata (15) Schar (10) selgros (15) selgros cauta pasiunea (12) sfaturi utile (12) smantana (11) somon (9) spanac (13) usturoi (16) vinete (11) visine (8) zmeura (9)

Follow me on Instagram

  • Undeva n Cluj azi se va deschide o caserol Celhellip
  • Cina din seara asta Cucu legume i poft mare dehellip
  • One pot pasta rmne varianta mea salvatoare atunci cnd nuhellip
  • Orice om e dator cu un autoportret fotografic digital
  • Azi am copt i am copt bine Nu nui cahellip
  • pozalabec revine cu pia de Floreti Mai exact este unahellip
  • Azi am fcut o crem tare bun cu sardine roiihellip
  • Cuiburi de viespi i poveti copilreti Erau dolofoane i pufoasehellip
  • Mncarea asta nu merit o simpl poz la bec darhellip
  • Nam inventat eu cartofii Hasselback evident pn la urm altfelhellip
  • This is my toast this is how i heal myhellip
  • tii eu sunt un om tare simplu Nu mi plachellip
  • Mia trimis mama pachet cu florile mele preferate
  • A vrea s v vorovesc ceva despre ce avem aicihellip
  • Pasta di tutti formaggi di Firenze di Cluj Adic macaroanehellip
  • La nceput a fost un borcan cu vinete coapte Dehellip
  • Pe voi nu v apuc aa din cnd n cndhellip
  • Am fcut zama asta dimineaa la 7 tiam ca vomhellip
  • Sfecl vine sfecl trece Peste cteva zile
  • Poza nui face cea mai cinste dar nimeni nui perfecthellip

@2017 - Corina Ureche. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top