cafea/ Desert/ inghetata/ nuca de cocos

Inghetata de cafea si cocos

Azi va poftesc cu mare drag la inghetata. Avem inghetata de cafea si cocos, racoroasa, cremoasa, consistenta…si, din nou, racoroasa! Reteta dupa care m-am ghisat am luat-o de aici, Diana, multumesc foarte frumos de reteta! Ne-a placut enorm, asta in conditiile in care nu suntem mari amatori de cocos, dar cum iti ziceam si tie in comment, cand am vazut pozele nu i-am rezistat!
Laptele de cocos l-am cumparat de la Lidl, insa gasiti in toate magazinele mari la raionul cu produse internationale.

Ingrediente
-4 galbenusuri
-100 g de zahar pudra 
-o lingurita de cafea ness
-esenta de cafea (1-2 lingurite)
-o cutie lapte de cocos
-3 linguri de fulgi de cocos
-biscuiti de cacao (optional)
-200 ml frisca lichida
Se amesteca galbenusurile cu zaharul pudra pe baie de aburi pana cand zaharul este topit, iar compozitia se deschide la culoare. Apoi se adauga laptele de cocos si se lasa pe foc cca 5 minute pana cand amestecul rezultat capata o consistenta omogena, apoi adaugam esenta de cafea si cafeaua. Se lasa compozitia la racit (puteti grabi procesul scufundand cratita in putina apa rece; eu asa am facut). Cat sta crema la rece se bate frisca, apoi se amesteca cu crema racita si nuca de cocos si cu biscuitii sfaramati. Se omogenizeaza compozitia si se transfera intr-o caserola, apoi se pune la congelator. Ca sa evitati formarea acelor de gheata scoateti caserola si mixati inghetata la un interval de o ora. Eu am facut acest lucru de 2 ori si nu am avut varf de gheata in inghetata. Lasati inghetata peste noapte la congelator, iar a doua zi serviti in boluri pe care initial le-ati tinut cateva minute la frigider. Serviti cu biscuiti sau simpla si ornati cu frunze de menta si busuioc.

Pofta buna!

Print Friendly, PDF & Email

You Might Also Like

8 Comments

  • Reply
    Liana10
    iulie 13, 2012 at 1:06 pm

    Ioi, faina-i in cupa de cocos, tare as manca-o eu! 😉

  • Reply
    Buburuza Bubu
    iulie 13, 2012 at 1:06 pm

    Cred ca este un deliciu!!!Imi place!

  • Reply
    Craita
    iulie 13, 2012 at 1:06 pm

    cafeaua si cocosul sunt doua ingrediente care imi plac foarte mult, am salvat reteta.

  • Reply
    catkitchen
    iulie 13, 2012 at 1:06 pm

    Combinatia asta imi face si mie cu ochiul , chiar daca nu sunt mare fan inghetata , dar cocos as papa in toate dulciurile !!! 😉

  • Reply
    Corina Ureche
    iulie 13, 2012 at 1:07 pm

    cum ziceam mai sus, eu fan cocos nu prea sunt, insa mi-a placut foarte mult inghetata asta!!

  • Reply
    Corina Ureche
    iulie 13, 2012 at 1:08 pm

    Astept impresii, daca te hotarasti sa o incerci!

  • Reply
    Corina Ureche
    iulie 13, 2012 at 1:08 pm

    chiar este, ma bcuru ca iti place!

  • Reply
    Corina Ureche
    iulie 13, 2012 at 1:08 pm

    asa-i cat poate fi de faina?! mi-a placut si mie ideea si am preluat-o

  • Leave a Reply