Bucătăria Urecheatei
  • Home
  • Contact
  • Despre

Bucătăria Urecheatei

  • Home
  • Contact
  • Despre
salata

Salata de naut cu telemea de capra

ianuarie 8, 2019

Salata greceasca cu cous cous

iunie 7, 2018

Salata de post cu farfalle si legume

martie 23, 2018
salata

Salata de paste cu ton si mazare

aprilie 2, 2017

Vesnica salata de dieta. 7 combinatii de vis

iunie 13, 2016

Salata de naut si somon

ianuarie 7, 2016
salata

Salata Niçoise

septembrie 15, 2015

Salata de cartofi cu mustar

iulie 16, 2015

Salata cu halloumi si cous-cous

iulie 14, 2015
salata

Salata de sfecla rosie, spanac si portocale

martie 24, 2014

Salata de mei cu legume si ton

septembrie 4, 2013

Salata cu omleta

iunie 20, 2013
Desert

Inghetata de ciocolata

written by Corina Ureche iulie 8, 2014
Inghetata de ciocolata

Inghetata de ciocolata pentru cei mai mari pofticiosi de ciocolata. Acesta este titlul complet al articolului.  🙂 Se stie, cred, ca suntem mari amatori de ciocolata si ca nu ratam nici un desert pe baza de ciocolata sau cacao.

Iar de cand Laura a postat inghetata asta faina pe pagina ei de facebook, apoi pe blog, gandul tot la ea mi-a fost. Am reusit sa o fac si eu si chiar e una dintre cele mai bune retete de inghetata de ciocolata. Credeti-ma ca am incercat destul de multe pana acum tocmai pentru ca avem obsesia asta numita: ciocolata.

Nu am avut sirop de malt, recomandat de Laura, dar am folosit miere de albine. Am lasat la o parte si zaharul, laptele condensat parandu-mi suficient de dulce.

Inghetata de ciocolata

Ingrediente Inghetata de ciocolata

  • 350 ml lapte gras
  • 250 ml smantana pentru frisca
  • 150 ml lapte condensat indulcit
  • 2 linguri de miere
  • 4 lingurite de amidon de porumb
  • 35 g cacao
  • 100 g ciocolata amaruie

Mod de preparare Inghetata de ciocolata

Intr-o cratita se pun laptele (se pastreaza deoparte 4-5 linguri de lapte rece), smantana si laptele condensate. Punem cratita pe foc mic. Amestecam si adaugam si mierea.

Separat se amesteca cacaua cu amidonul si se adauga laptele rece pastrat deoparte.

Cand compozitia de lapte si smantana este fierbinte, se adauga cacaua cu amidonul si se amesteca energic.

Se fierbe amestecul pe foc mic pana cand se ingroasa, apoi se trage de pe foc si se adauga ciocolata rupa bucatele. Se amesteca pana se incorporeaza toata.

Se trece crema obtinuta printr-o sita (astfel inghetata va fi foarte foarte fina), apoi se acopera cu folie alimentara (folia trebuie sa atinga inghetata) si se lasa la racit. Eu am urmat sfatul Laurei, adica am pus vasul cu inghetata intr-o cratita cu apa rece si gheata.

Crema racita se transfera intr-o caserola, apoi se da la congelator.

Eu am scos caserola de 2 ori la interval de 30 de minute si am mixat inghetata. Astfel nu s-au format ace de gheata, iar inghetata a iesit cremoasa si fina.

Daca aveti masina de inghetata sunteti norocosi (este si pe lista mea). Turnati amestecul in masina de inghetata, apoi o puneti la congelator.

Pofta buna!

Inghetata de ciocolata Inghetata de ciocolata Inghetata de ciocolata

Print Friendly, PDF & Email
ciocolatainghetatalapte condensat
1 comment
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
Corina Ureche

previous post
Muffins cu visine si ciocolata
next post
La picnic cu Sun Food

You may also like

Pavlova (cu ciocolata)

februarie 23, 2012

Spuma de capsuni

mai 28, 2013

Rulada cu mascarpone si capsuni

aprilie 27, 2017

Inghetata de pepene galben

iulie 15, 2015

Popsicles cu iaurt si zmeura – Inghetata pe...

iulie 21, 2017

Prajitura Felii de ciocolata

ianuarie 1, 2012

Biscuiti cu crema de branza si visine

decembrie 12, 2017

Tort cu iaurt si ricotta

aprilie 15, 2013

Prajitura cu nuca si mascarpone

iunie 29, 2013

Prajitura cu rubarba

mai 9, 2017

1 comment

Haplea Bucatar iulie 10, 2014 - 6:47 pm

Ador inghetata de ciocolata!

Reply

Leave a Comment Cancel Reply




Facebook

Facebook

Hey!

Hey!

Salut! Sunt Corina, dar mi se mai spune si Urecheata. Bine ai venit in bucataria mea!

Sunt si aici

Facebook Instagram

Cele mai noi articole

  • Briose cu lamaie si nuca de cocos

  • Creveti cu usturoi si vin

  • Piept de pui cu bacon in sos de smantana

  • Chec cu zmeura

  • Pizza fara aluat

  • Orez cu pulpe de pui la cuptor

Promotion Image
Promotion Image
Promotion Image




Categorii

  • Altele
  • Aperitive
  • bauturi
  • Cartofi
  • ciuperci
  • de post
  • Desert
  • din camara
  • gustari sarate
  • Jurnal de vacanta
  • Mancaruri
  • Mic dejun
  • Paste
  • Peste
  • porc
  • Povesti
  • Prajitura
  • Pui
  • retete fara gluten
  • Retete la slow cooker
  • salata
  • Selgros
  • Sfaturi utile
  • supa-crema
  • supe/ciorbe
  • Torturi
  • Uncategorized

Cauta si aici

aluat (13) aperitive (10) branza (9) capsuni (10) cartofi (25) chiftele (14) ciocolata (23) ciuperci (22) desert (25) dovlecel (16) dulceata (13) fasole (8) gorgonzola (8) lamaie (13) masline (12) morcovi (19) nuca (19) omleta (8) orez (10) oua (21) paste (19) porc (9) prajitura (15) pui (17) retete cu pui (11) retete italienesti (12) retete peste (8) retete porc (9) retete pui (12) retete simple (11) retete simple si rapide (34) retete simple si usoare (37) rosii (26) salata (15) Schar (10) selgros (15) selgros cauta pasiunea (12) sfaturi utile (12) smantana (11) somon (9) spanac (13) usturoi (17) vinete (11) visine (8) zmeura (9)

Follow me on Instagram

  • Undeva n Cluj azi se va deschide o caserol Celhellip
  • Cina din seara asta Cucu legume i poft mare dehellip
  • One pot pasta rmne varianta mea salvatoare atunci cnd nuhellip
  • Orice om e dator cu un autoportret fotografic digital
  • Azi am copt i am copt bine Nu nui cahellip
  • pozalabec revine cu pia de Floreti Mai exact este unahellip
  • Azi am fcut o crem tare bun cu sardine roiihellip
  • Cuiburi de viespi i poveti copilreti Erau dolofoane i pufoasehellip
  • Mncarea asta nu merit o simpl poz la bec darhellip
  • Nam inventat eu cartofii Hasselback evident pn la urm altfelhellip
  • This is my toast this is how i heal myhellip
  • tii eu sunt un om tare simplu Nu mi plachellip
  • Mia trimis mama pachet cu florile mele preferate
  • A vrea s v vorovesc ceva despre ce avem aicihellip
  • Pasta di tutti formaggi di Firenze di Cluj Adic macaroanehellip
  • La nceput a fost un borcan cu vinete coapte Dehellip
  • Pe voi nu v apuc aa din cnd n cndhellip
  • Am fcut zama asta dimineaa la 7 tiam ca vomhellip
  • Sfecl vine sfecl trece Peste cteva zile
  • Poza nui face cea mai cinste dar nimeni nui perfecthellip

@2017 - Corina Ureche. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top