Desert/ inghetata/ pepene galben

Inghetata de pepene galben

Cea mai buna investitie in bucatarie de anul acesta a fost aparatul de inghetata si o recomand tuturor amatorilor de inghetata buna de casa. In cazul nostru, aparatul a devenit in scurt timp cel mai bun prieten si il punem la treaba tot la 3 zile si asa avem inghetata proaspata mereu in casa.
Inghetata de pepene galben una din preferatele mele, iar reteta folosita i-a pus aroma faina in valoare.
Laura, multumesc pentru frumoasa reteta!

Ingrediente
 
          500 g miez pepene galben
          150 ml iaurt gras
          200 ml smantana pentru frisca
          3 linguri de miere
Pepenele galben se pune intr-un blender si se paseaza.
Se amesteca cu mierea, laptele si smantana si compozitia omogena se transfera in aparatul de inghetata pentru 30 de minute.
Dupa cele 30 de minute se transfera inghetata intr-un vas si se mai da la congelator aproximativ o ora, dupa care se poate servi.
In cazul in care nu aveti un aparat de inghetata, puneti amestecul de inghetata intr-un vas sau tava de chec si dati-l la congelator pentru 3-4 ore. In acest caz, va trebui sa scoateti inghetata tot la 30 de minute si sa amestecati in ea (cu o furculita sau daca puteti cu mixerul). Este o treaba mai migaloasa, insa merita orice osteneala.
Pofta buna!
Print Friendly, PDF & Email

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply