cacao/ cafea/ Desert/ inghetata/ mascarpone

Inghetata Tiramisu

Inghetata Tiramisu a fost o incercare (reusita) de a copia unul dintre deserturile noastre preferate, intr-o maniera racoritoare de vara. Da, da, vorbesc de Tiramisu, dulcele sublim cu piscoturi. 

Aroma subtila de cafea, parfumata cu vanilie si textura suuuper cremoasa si catifelata oferita de mascarpone. Asta este definitia inghetatei Tiramisu. Si pe langa asta, mai adaug si faptul ca se face atat de simplu ca nici nu-ti vine sa crezi.

 
inghetata tiramisu

Ingrediente Inghetata Tiramisu

  •           250 g mascarpone
  •           200 ml smantana pentru frisca
  •           o lingurita cafea nes + 1 lingurita zahar pudra
  •           semintele de la o pastaie de vanilie
  •           2 linguri zahar pudra/miere de salcam
Cafeaua se amesteca cu lingurita de zahar si un strop de apa pana cand se deschide la culoare.
Intr-un bol se pun smantana, mascarpone, zaharul si semintele de vanilie, apoi se pune si cafeaua.
Se amesteca compozitia, apoi se pune in aparatul de inghetata pentru 15-20 minute, apoi la congelator pentru cca o ora.
Nu este nevoie de mai mult timp in aparatul de inghetata. 

 

  • Daca nu aveti aparat de inghetata puneti compozitia direct la congelator intr-o caserola. Ca sa va asigurati ca nu va face ace de gheata, la 30 de minute scoateti inghetata din congelator si amestecati in ea cu o furculita. Repetati de 2 ori.
Serviti cu cacao pudrata pe deasupra, iar daca aveti la indemana si piscoturi sau biscuiti nu ezitati sa le folositi.
Pofta buna!
inghetata tiramisu
inghetata tiramisu
inghetata tiramisu
inghetata tiramisu
inghetata tiramisu
inghetata tiramisu
Print Friendly, PDF & Email

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply