capsuni/ Desert/ lamaie/ retete englezesti

Lemon Syllabub


Syllabub (sillabub, sillibub, sillabouk) este un desert de origine englezeasca, care se pare ca a aparut in vremea Dinastiei Tudorilor, adica cam din secolul al XV-lea. Este unul dintre cele mai rapide deserturi care se pot face!
In general trebuie sa contina frisca lichida, zeama si coaja razuita de la citrice si vin, cidru sau amaretto.
Eu am ales sa fac cu lamaie si sa combin cu biscuiti si capsuni. Va puteti juca la cantitatea de zahar de mai jos, eu l-am preferat mai acrut.
Recomand cu maaaare caldura desertul asta. Apropos, e genul acela de desert care te salveaza cand se anunta musafiri neasteptati si n-ai ceva dulce in casa 😛


Ingrediente
-200 ml frisca lichida
-o lingura de zahar pudra
-3 linguri zeama de lamaie
-1 1/2 lingura de coaja de lamaie razuita
-3-4 linguri de vin rosu
Pentru servit
-capsuni
-biscuiti

 Intr-un bol se pun frisca, zaharul, zeama de lamaie, coaja de lamaie si vinul. Se bate totul cu un tel pana cand se intareste frisca. Gustati crema si adaugati zahar daca nu este suficient de dulce. Daca vi se pare prea densa crema, puteti sa adaugati putin lapte si se va subtia putin.
Crema obtinuta se pune in pahare si se serveste.
Eu am servit in doua moduri: cu biscuiti si capsuni. Intr-un pahar sfaramati biscuite, adaugati crema si pe deasupra sfaramati din nou biscuite. La fel procedati si in cazul capsunilor, alternati strat de frcut si crema. Pentru un efect vizual deosebit rnati cu frunze de menta!
Simplu si usor, nu?

Pofta buna!
Print Friendly, PDF & Email

You Might Also Like

12 Comments

  • Reply
    Fab Chef
    mai 30, 2012 at 7:15 pm

    Eu sunt amatoare de deserturi usoare si daca pot controla usor cantitatea de zahar – ca in cazul de fata – e perfect pentru mine.

  • Reply
    Diana
    mai 30, 2012 at 7:15 pm

    Incredibil! Chiar ieri am terminat un roman din care am aflat despre desertul acesta. Chiar mi l-am notat pe caietel pentru research. Si azi gasesc la tine despre el!! 🙂 Ce chestie…
    Si e si mult mai simplu decat ma asteptam. 😀
    Tu cum ai aflat de el?

  • Reply
    dana
    mai 30, 2012 at 7:15 pm

    arata foarte bine si stiu ca e extraordinar de bun!!!

  • Reply
    Corina Ureche
    mai 30, 2012 at 7:16 pm

    Dana tu stii ca l-ai gustat 🙂 ma bucur ca ti-a placut

  • Reply
    Corina Ureche
    mai 30, 2012 at 7:18 pm

    @Fab Chef: prima data am auzit de acest desert de la tv, de la Nigella Lawson, in cadrul emisiunii care se transmite pe Paprika TV..cred ca ii zice Nigella extres. Mi-a placut atat de mult ca si l-am pus in practica. Sunt extrem de multumita de rezultat!!

  • Reply
    nails, colours and more
    mai 31, 2012 at 7:16 am

    usor de facut si banuiesc ca e super bun! musai sa il incerc

  • Reply
    Corina Ureche
    mai 31, 2012 at 7:16 am

    green, musaaai!! si apoi te intorci sa-mi zici cum a iesit 🙂

  • Reply
    Andreea-Elena C.
    mai 31, 2012 at 8:14 pm

    mie-mi vine pofta citind si admirand pozele … delicios dulcele pregatit 🙂

  • Reply
    catkitchen
    iunie 5, 2012 at 9:22 am

    Ar trebui sa-l incerc si eu !!!! Tare bine arata !!! 😉
    O saptamana superba !!

  • Reply
    Alice Kitchenette
    iunie 5, 2012 at 9:22 am

    Ce bine arata, imi place prezentarea!

  • Reply
    Buburuza Bubu
    iunie 10, 2012 at 8:28 pm

    Delicios!!!

  • Reply
    Mihai Alexandra
    martie 3, 2015 at 2:36 pm

    50 SHADES? :))

  • Leave a Reply