Bucătăria Urecheatei
  • Home
  • Contact
  • Despre
  • Home
  • Contact
  • Despre

Bucătăria Urecheatei

bucurie în farfurie

Cheesecake cu Snickers si caramel sarat

aprilie 23, 2018

Ciorba de ardei umpluti

aprilie 23, 2018

Pietele din Londra

aprilie 20, 2018

Prajitura Durere

martie 31, 2018

Ghiveci de legume cu orez

martie 27, 2018

Chec cu iaurt si ciocolata

martie 23, 2018

Salata de post cu farfalle si legume

martie 23, 2018

Crema de pastrav afumat cu branza

martie 21, 2018

Malai dulce insiropat

martie 7, 2018
de post

Mancare de varza de Bruxelles si mazare

written by Corina Ureche noiembrie 21, 2013
Desi imi place varza de Bruxelles foarte mult, imi dau seama cat de rar gatesc aceasta leguma plina de beneficii pentru organismul nostru. Ajuta la detoxifierea organismului, mentine pielea frumoasa si sanatoasa si are un continut bogat de fibre ceea ce imbunatateste sistemul digestiv. Asadar, nu avem nimic sa ii reprosam. O puteti pregati gratinata la cuptor, in supe sau ciorbe sau in diferite mancaruri scazute. Eu am ales sa prepar o mancare foarte aromata, de post, si este inspirata de aici.  Mi-ar fi placut sa am si eu ghee, insa inca nu am descoperit de unde mi-as putea face rost.
Reteta o inscriu cu mare drag in provocarea Dulce Romanie, gazduita lua aceasta de fetele de la Transylvanian Kitchen.
 

 

Ingrediente
-200 g varza de Bruxelles (congelata am avut eu)
-200 g mazare (congelata)
-1/4 lingurita chimen
-4-5 boabe de piper
-1/2 lingurita coriandru boabe
-3 cuisoare
-1/2 lingurita cardamon macinat
-1/2 lingutita turmenic
-50 ml sos de rosii
-sare dupa gust
-coriandru proaspat
-2 linguri de unt nesarat
Condimentele se pun intr-o rasnita si se macina fin. Intr-o cratita se topeste untul, apoi se adauga amestecul de condimente si sosul de rosii. Se fierbe la foc mic amestecul pana cand se obtine un sus consistent, apoi se adauga varza, se pune un capac si se lasa 5 minute sa fiarba usurel in sos. La urma se adauga mazarea care se gateste pentru cca 2-3 minute. (Daca folositi varza si mazare proaspete se prelungeste timpul de gatire pana cand acestea sunt bine patrunse)
Se condimenteaza mancarea cu sare dupa gust si se presara coriandru proaspat tocat marunt.
Mancarea aceasta o puteti servi ca atare sau alaturi de orez fiert sau cus-cus.
Pofta buna!
Print Friendly, PDF & Email
mazarevarza de bruxelles
6 comments
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
Corina Ureche

previous post
Coq au vin/Cocos in sos de vin
next post
Smochine cu gorgonzola si prosciutto-gustarea perfecta

You may also like

Paste cu nuca

februarie 3, 2010

Tocanita de naut si legume – reteta de...

noiembrie 16, 2017

Chiftele de soia de post

martie 8, 2010

Chec zebrat de post

martie 28, 2016

Salata de post cu farfalle si legume

martie 23, 2018

Salsa verde cu rosii

august 20, 2013

Salata calda de fasole boabe si varza murata

martie 14, 2012

Prajitura de post (cu mere si nuca)

decembrie 3, 2013

Mancare de sambata: Linte si fasole alba

ianuarie 23, 2011

Ghiveci de legume cu orez

martie 27, 2018

6 comments

openid noiembrie 22, 2013 - 4:35 pm

Ghee poti face singura acasa, foarte simplu! 🙂

Reply
Maria Udrea noiembrie 22, 2013 - 4:35 pm

Foarte buna mancarica ta!

Reply
Transylvanian Kitchen noiembrie 29, 2013 - 11:11 am

Wow ce bine arata!!! Mi-ai facut o pofta…

Reply
catkitchen noiembrie 29, 2013 - 11:11 am

Corinus , ce-i cu combinatia asta dementiala ?:)

Reply
Mimmi noiembrie 30, 2013 - 3:31 pm

Imi place mult varza de bruxelles, si mancarica ta arata tare bine !Pupicei

Reply
BIANCA RALUCA octombrie 26, 2015 - 3:24 pm

super

Reply

Leave a Comment Cancel Reply

Facebook

Facebook

Hey!

Hey!

Salut! Sunt Corina, dar mi se mai spune si Urecheata. Bine ai venit in bucataria mea!

Sunt si aici

Facebook Instagram

Cele mai noi articole

  • Cheesecake cu Snickers si caramel sarat

  • Ciorba de ardei umpluti

  • Pietele din Londra

  • Prajitura Durere

  • Ghiveci de legume cu orez

  • Chec cu iaurt si ciocolata

Promotion Image
Promotion Image
Promotion Image

Categorii

  • Altele
  • Aperitive
  • bauturi
  • Cartofi
  • ciuperci
  • de post
  • Desert
  • din camara
  • gustari sarate
  • Jurnal de vacanta
  • Mancaruri
  • Mic dejun
  • Paste
  • Peste
  • porc
  • Prajitura
  • Pui
  • Retete la slow cooker
  • salata
  • Selgros
  • Sfaturi utile
  • supa-crema
  • supe/ciorbe
  • Torturi

Cauta si aici

aluat (10) aperitive (7) branza (9) cartofi (12) chiftele (14) ciocolata (18) ciuperci (16) desert (21) dovlecel (15) dulceata (11) fara gluten (7) fasole (8) fursecuri (7) gorgonzola (8) green sugar (7) lamaie (10) masline (10) mere (8) morcovi (16) nuca (18) omleta (8) orez (7) oua (21) paste (19) prajitura (12) pui (14) retete cu pui (9) retete italienesti (11) retete paste (7) retete peste (8) retete porc (9) retete pui (10) retete simple (7) rosii (18) salata (8) sandvis (7) Schar (10) sfaturi utile (12) smantana (8) somon (7) spanac (10) usturoi (14) varza (7) vinete (7) visine (8)

Follow me on Instagram

  • Salvati apa! Si nu e o gluma
  • Refrenul zilei namniciunchefdenimic
  • Azi in meniu aripioare glazurate destuldebine ceavemlacina aripioare chickenwings smokeyhellip
  • Iarna pe ulita la noi in sat
  • Zama de ardei umpluti a fost si ramane una dintrehellip
  • Cel mai mult imi place ghiveciul de legume cu orezhellip
  • When in London go darksugars foodietrip london chocolate darksugars bricklanehellip
  • All you can possibly eat boroughmarket foodietravel inlondon loveborough

@2017 - Corina Ureche. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top