Desert

Mini eclere

 

Eclerul imi aduce numai amintiri frumoase inapoi. E prajitura perfecta, desertul ideal, e dulcele copilariei (unul dintre ele) si ma face sa retraiesc minunate momente din viata mea. La fiecare inceput si sfarsit de an scolar, dupa festivitatea de la scoala, mama ne ducea la singura cofetarie din Dej (singura de pe vremea aceea) si ne bucura cu praji si suc. Eu alegeam mereu ecler si broscuta si ele au ramas si in ziua de azi printre preferatele mele mele.
Si era asa de frumos, era o zi atat de dulce. Eram cu mama, uneori si cu tata si cu alti colegi de-ai nostri si parintii lor. Era perfect!
Acum am invatat sa fac eclere acasa si sa ma bucur de ele de fiecare data cand mi-e pofta, dar recunosc ca uneori mai cumpar si din cofetarie, asa de dragul vremurilor de alta data.Ingrediente

1 cana apa
1/2 cana ulei
1 cana faina
3 oua

Folositi aceeasi cana pentru toate ingredientele.

Se pun la fiert apa impreuna cu uleiul. Cand fierb se trage oala de pe foc si se toarna toata faina amestecandu-se bine, apoi se adauga ouale pe rand. Spargeti un ou si incorporati-l, apoi altul si tot asa.

Intr-o tava se pune hartia de copt, iar cu o lingura se pune aluat pe cat posibil sa iasa mingiute. Dar puteti sa folositi si un pos si sa ii dati o forma foarte frumoasa viitorului ecler. Alungit, clasic, rotund…e alegerea voastra.
Se dau la cuptor pentru  20 minute la o temepratura de 200 de grade (cuptor preincalzit), apoi se reduce temperatura la 170 si se mai lasa 10-15 minute, pana cand sunt umflate si rumene.
Cand sunt coapte le scoateti si le lasati sa se raceasca complet, apoi puteti sa le taiati in doua si sunt gata pentru umplutura.

Eu le-am umplut cu o crema de cafea, iar pe deasupra le-am glazurat cu ciocolata topita in frisca lichida.

 


Pofta buna!

Print Friendly, PDF & Email

You Might Also Like

3 Comments

  • Reply
    Camy
    decembrie 4, 2009 at 3:40 pm

    yammyyy ce bine arata!!!!
    ador eclerele!

  • Reply
    Federica
    decembrie 4, 2009 at 5:58 pm

    wow troppo buoni!

  • Reply
    Ina
    decembrie 4, 2009 at 6:01 pm

    Ciao Federica…Grazie!!!

  • Leave a Reply