Desert/ negresa/ Prajitura/ unt de arahide

Negresa cu unt de arahide

Dragii mei, daca va plac prajiturile, lipicioase si umede (oricat de porno suna) inseamna ca azi ati nimerit bine aici pe blog. Sau poate nu mai suportati toamna de afara; si in acest caz ati nimerit bine. Sau poate pur si simplu va plac mult prea mult ciocolata si untul de arahide. Ati ghicit! Si in acest caz ati nimerit bine. Sau poate ati ajuns asa la nimereala, da va zic eu ca si in acest caz tot bine ati facut.
Nu de alta, dar va dau o reteta simpla tare de negresa cu unt de arahide. Din aia pe care o faci, apoi te cocoti in varful patului cu patura pana sub barbie si mananci pana cand termini minunea cea negricioasa. Daca nu ai astfel de posibilitati poate o iei cu tine la serviciu sau o mananci la micul-dejun inainte de a pleca…spre serviciu.
Pofta buna si ganduri pasnice!
Negresa cu unt de arahide

Ingrediente
-4 oua
– 170 g zahar
-200 g faina
-3 tablete de ciocolata amaruie 75% cacao
-100 g unt
-150 g unt de arahide
 Se topesc intr-o craticioara untul si ciocolata amaruie rupta bucati. Se amesteca pana cand compozitia este omogena si se lasa deoparte sa se raceasca. Separat, intr-un vas se mixeaza ouale cu zaharul pana cand isi dubleaza volumul, apoi se adauga ciocolata cu untul, se amesteca si se adauga si faina. Aluatul omogen se toarna intr-o tava pentru cuptor, iar deasupra se pue untul de arahide. Eu am trasat mai multe linii cu unt de arahide (am avut de la Solaris care este usor lichid si, sincer, mi se pare cel mai bun unt ever), apoi cu o furculita l-am amestecat usor in aluatul pentru blat. 
Tava se da la cuptor pentru 20-25 de minute la 175 de grade (foc moderat). Tava o puteti unge cu putin unt si  apoi sa o pudrati cu putina cacao sau puteti sa puneti hartie de copt. Musai cuptorul sa fie preincalzit!
Se scoate blatul si se lasa sa se raceasca complet.
Negresa cu unt de arahide Negresa cu unt de arahide 
Negresa cu unt de arahide
Negresa cu unt de arahide
Negresa cu unt de arahide
PrintFriendly and PDF

You Might Also Like

5 Comments

  • Reply
    Elena Toma
    august 24, 2015 at 9:26 am

    Neaparat o sa incerc si eu negresa asta cu unt de arahide pentru ca sunt tare curioasa ce gust capata de la acesta.

  • Reply
    ama
    august 31, 2015 at 6:28 am

    eu de ce nu m-am gandit la asta?! am cookies cu combinatia asta si nici nu apuca sa se raceasca sarmanii :))

  • Reply
    Cristina
    februarie 16, 2016 at 8:58 pm

    O idee f buna! Trebuie probata imediat cum ajung acasa.

  • Leave a Reply