Cartofi/ Mancaruri/ Mic dejun/ omleta/ oua/ susan

Omleta cu susan si cartofi

In general, sambata este ziua omletei la noi in familie, pentru ca sambata reusim sa mancam impreuna micul dejul. Dar si duminica, caci in timpul saptamanii eu nu mananc dimineata. Stiiiu, nu este bine! Insa ma trezesc foarte devreme in fiecare zi si nu pot sa mananc chiar atat de devreme. Insa am grija sa-mi iau la serviciu un borcanel cu budinca de chia si ceva fructe, sau diferite fructe uscate si seminte.
Dar sa revenim la omleta. In mod normal nu o pregatesc cu cartofi, insa acesti 2 cartofi fierti pe care i-am folosit mi-au ramas de la masa din ziua precedenta si era pacat sa ii arunc. Si va sfatuiesc ca in cazul in care fierbeti prea multi cartofi si va raman sa ii valorificati intr-o omleta, impreuna cu alte chestiuni prezente prin frigider.
Eu am folosit susan, insa puteti folosi orice fel de seminte doriti sau puteti sa nu le puneti deloc.  Am mai incercat cu seminte de in si de canepa si ne-a placut si asa.
Sa purcedem, asadar!

Ingrediente
-2 cartofi fierti
-4 oua
-un ardei gras rosu (micut)
-100 g telemea putin sarata
-2-3 linguri de lapte
-o lingurita de unt
-2-3 fire de patrunjel proaspat
-sare si piper dupa gust
-o lingura susan alb
-1/2 lingura susan negru
 Intr-un bol se bat ouale cu sare si piper, dupa care se adauga laptele. Se tin deoparte si: cartofii se taie cuburi (nici prea mari nici prea micute),  ardeiul se taie fasii, patrunjelul se toaca marunt, iar telemeaua se taie cubulete. In amestecul de ou si lapte se adauga ardeiul si patrunjelul. Buuun, toate sunt pregatite.
Se pune  tigaie pe foc, iar cand aceasta este incalzita se adauga untul. Cand untul este topit se arunca in tigaie cartofii si se prajesc cateva minute in unt. Peste acestia se toarna ouale si se coace 1 minut omleta. Peste omleta se pun cubuletele de telemea si se presara susanul. Se pune capac pe tigaie si se coace omleta la foc foarte mic pentru cca 6 minute.
Serviti omleta calda alaturi de putina paine prajita si daca doriti si o salata.

Pofta buna!
Print Friendly, PDF & Email

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply
    Rita Oarga
    februarie 7, 2013 at 2:41 pm

    Asta mai zic si eu mic dejun de duminica. Stii, daca ma gandesc bine, parca si zilele lucratoare ar fi mai roz daca le-am incepe cu omleta asta. Iti doresc un weekend frumos.

  • Reply
    mirela
    februarie 7, 2013 at 2:41 pm

    Foarte bine arata!!!

  • Leave a Reply