Altele

OPTIMUM Thermocook Pro in Bucataria Urecheatei – primele impresii

Dragii mei dragi, am primit spre testare un nou aparat aparut pe piață, care ușurează munca în bucătărie. Am acceptat aceasta provocare, eu însămi fiind mereu în căutare de orice lucrușor care să îmi vină în ajutor în acest sens.

De-a lungul timpului, am adunat în bucătarie mixere, blendere, tocatoare, mașina de pâine (pe care o foloseam doar pentru frământat), etc. Asta nu e ceva rău, însă spațiu de depozitare s-a micșorat simtitor. Pe multe dintre ele evit uneori să le folosesc, doar să nu mai trebuiască să le scot din dulapuri și cutii. Asa că ideea unui aparat care să-mi simplifice munca și să mă ajute la a economisi spațiu m-a atras din prima.

Aparatul de care vă vorbesc este OPTIMUM Thermocook Pro, un aparat multifuncțional, un fel de mâna dreaptă în bucătărie, distribuit in România de cei de la Froothie.ro

Din capul locului vreau să vă garantez păreri cât se poate de obiective pe perioada de testare, aceste articole nefiind sponsorizate.

La prima vedere, pot să vă spun doar că aparatul se potriveste perfect pe blatul meu de bucătărie. Nu ocupă prea mult spațiu și ca și design se integrează perfect. Este solid și are doar o componentă fixă. Așa că nu vă gandiți că trebuie desfăcut, dezasamblat și reasamblat pentru a va putea bucura de ceea ce poate el să ofere.

Accesoriile se montează cu ușurință, iar faptul ca sunt din inox îmi dă o mare încredere în aparat per general.

Urmează să îl pun la treabă și în primul rand ii voi testa abilitatea de a face smoothie-uri perfect omogenizate si cremoase. Stiti ca noi suntem mari amatori de băuturi de acest gen. De multe ori aș vrea să adaug în băuturi ingrediente ca morcovi, ananas, nuci sau sfecla, insa blenderul meu clasic nu nu reușește să mărunțească mare lucru. Îmi pun încrederea în OPTIMUM Thermocook Pro.

De asemenea, faptul ca as putea gati în acelasi timp carne si garnitura, cu ajutorul steamer-ului, ma atrage foarte mult. Chiar imi face cu ochiul insistent. Iar acestea sunt doar două exemple care mi-au venit în minte de cum am desfăcut cutia.

Am o gramadă de rețete pe care vreau să le încerc, așa că stați prin preajma bucătăriei mele.

Până una alta, iată câteva dintre detaliile oferite de producător, dar și pozele pe care le-am facut de cum am primit aparatul.

OPTIMUM Thermocook Pro conține 15 programe prestabilite:

 • Smoothie
 • Supă Rapidă
 • Supă Groasă
 • Tocare
 • Sotare
 • Amestecare
 • Gătire cu abur
 • Înăbușire
 • Încălzire
 • Reîncălzire
 • Fierbere
 • Iaurt
 • Orez
 • Terci
 • Frământare

Motorul aparatului are o putere de 500W si 1000W putere de încălzire. Temeratura se poate seta în intervalul 37-120 grade Celsius, iar timpul de preparare poate fi setat între 1 secundă și 12 ore.

Acesoriile aparatului OPTIMUM Thermocook Pro

 1. În primul rând avem o bază pentru vas, bază care conține panoul de control cu funcții ale aparatului. Este elegant, cred că se potrivește în orice tip de bucătărie.

Panoul de control asigură funcțiile de temepratură, timp sau viteză și după câteva utilizări ale aparatului nici nu va mai fi nevoie să folosiți manualul de instructiuni pentru a face setările dorite.

Una dintre cele mai faine funcții ale aparatului este cea de DIY, care dă posibilitatea de a înregistra rețetele preferate. Aparatul va salva toate setările făcute pentru o anumită rețetă, iar atunci când veți dori să o pregătiți doar apelați la DIY.

 1. Urmează vasul pentru amestecare (blender-ul). Vasul are o capacitate de 2 l (adică e chiar perfect) și este gradat tot la 0,5 l. Atât vasul cât și lamele sale sunt din oțel inoxidabil. Amesteca, toaca, marunțesc, sparg gheata si pot fi foarte ușor date jos pentru spalare. Capacul are o cană care se poate separa si care poate fi folosită pentru măsurare. Util! De altfel, tot aceasta cana impiedica stropirea cu alimente in timpul preparării.
 2. Vas pentru gătit la aburi, cu o capacitate de 2,6 l în partea inferioară și 3 l în partea superioară. Vasul are capac de sticlă.
 3. Coș pentru gătit, tot din oțel inoxidabil, care poate fi folosit pentru sotare, înăbușire și pregătirea garniturilor. Spatula de silicon oferită separat poate fi folosită ca și maner pentru coșul de gatit. Este special prevăzută cu o adâncitură care permite mânuirea coșului.
 4. Accesoriu pentru frămâtarea aluatului, rezistent, dintr-o bucată, tot din oțel inoxidabil.
 5. Accesoriu pentru mixare. Perfect pentru frișca și creme sau pentru bătut ouă.
 6. Cântar de precizie din sticlă. Negru, elegant.

În cazul în care vă hotărâți să achiziționati un astfel de aparat pentru gătit, o puteți face acceasând linkul atașat aici sau click pe bannerul afisat pe pagină, în partea dreaptă sus. În aceste zile aparatul este la reducere, iar dacă introduceți și codul BU-Froothie-Optimum-90, veți beneficia de o reducere suplimentară, de 20 Euro.

optimum thermocook pro (1)

optimum thermocook pro (2)

optimum thermocook pro (3)

optimum thermocook pro (4)

optimum thermocook pro (6)

OPTIMUM Thermocook Pro

OPTIMUM Thermocook Pro

optimum thermocook pro (5)

Print Friendly, PDF & Email

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply
  Teo
  ianuarie 18, 2016 at 3:09 pm

  Pare super util pentru ca incroporeaza mai multe din ustensilele care e ocupa blatul din bucatarie si pare foarte „zdravan” si durabil, fiind tot din otet. Abia astept sa ne tii la curent cu retetele pe care le pregatesti cu el!

  • Reply
   Corina
   ianuarie 18, 2016 at 3:13 pm

   Asa este, Teo! Imi dau seama ca nu i-am facut o poza pe blatul de bucatarie. Se incadreaza perfect 🙂 Voi face update.

 • Reply
  Anca
  ianuarie 18, 2016 at 3:57 pm

  Minunat aparatul pe care ni-l prezinti, Cori! Cu atat mai mult pentru mamicile care ne-am propus sa gatim si bun si sanatos pentru copilasii nostri :). Asteptam si retetele ;).

 • Leave a Reply