Orez cu pulpe de pui la cuptor, o reteta suuuuper faina care care nici nu va lasa rupti de oboseala la final, si nici chiuveta nu va fi plina de vase. Totul se pregateste intr-o singura cratita, la inceput pe focul plitei, apoi la cuptor. Usor ca buna ziua.
Orezul cu carne de pui ne place foarte mult, fie ca vorbim de piept de pui, pulpe sau ficat. Eu asociez mancarea asta cu acasa, cu mama. Mama ne pregatea des pilaf de orez sau ghiveci si pui la cuptor. Aveam mai mereu pui de tara si totul era atat de gustos! Parca si orezul avea alt gust. Probabil pentru ca era totul pregatit de mama si stiti vorba aia cu mancarea mamei, nu?
Langa bunatatea asta care miroase de te ameteste (ba e chiar periculos daca ti-e prea foame) ne place sa punem muraturi, in special castraveti murati. Orez+pui+castraveti murati=mucho mucho dragoste!
Reteta se potriveste de minune pentru intreaga familie, poate fi chiar pranzul dintr-o duminica cand toti cei dragi sunt acasa. Sau poate fi mancarea pe care sa o imparti cu prietenii intr-o seara de povesti.
Din pacate nu am poza cu preparatul scos din cratita, asezat in farfurie. M-am apucat frumusel de treaba, am facut poze din timpul prepararii, am scos cratita si am pozat-o si pe ea fain frumos si efectiv am uitat sa fac poze la farfurie. Deci va dati seama cat de bine miroase nu? Ca nici nu mai ai rabdare si trebuie musai musai sa gusti. Dar daca intrati pe contul meu de instagram, unde ma gasiti ca urecheata_foodie, veti vedea si o poza cu farfuria facuta cu telefonul – AICI.
Carnatii sunt optionali. Eu i-am pus pentru ca ii aveam in frigider si trebuia sa fac ceva cu ei cat mai repede. M-am gandit ca alaturi de orez si pui vor merge perfect. Ceea ce s-a si intamplat.
Cantitatile sunt pentru 4 portii. Desigur, depinde si de portii, insa noi am fost 4 persoane la masa si mancarea a fost mai mult decat suficienta.
Ingrediente Orez cu pulpe de pui la cuptor
- 250g orez cu bob lung
- 7-8 pulpe de pui (pot fi inferioare, superioare sau intregi, caz in care vor fi mai putine de 7)
- 1 ceapa
- 4 linguri ulei de masline
- 700 ml supa de pui sau legume (apa in lipsa acestora)
- sare si piper dupa gust
- 1/2 lingurita chimen seminte
- 1/2 lingurita turmeric
- pentru condimentarea pulpelor de pui: 1/2 lingurita boia, 3 linguri ulei de masline, 1/2 lingurita cimbru, 1/2 lingurita usturoi granulat, putina sare
- patrunjel proaspat
- carnati de casa (optional)
Mod de preparare Orez cu pulpe de pui la cuptor
Incepem cu pregatirea pulpelor. Amestecam intr-un bol condimentele de mai sus si turnam amstecul peste carne. Masam fiecare pulpa cu condimentele, le punem intr-o caserola si le dam la rece 1-2 ore. In cazul in care nu aveti timp la dispozitie, folositi pulpele imediat.
Pornim cuptorul la 170C, foc mediu.
Curatam ceapa si o tocam marunt, carnatii (daca se folosesc) ii taiem rondele. Intr-o cratita care poate fi introdusa la cuptor se toarna uleiul de masline si se pune ceapa la calit, 2-3 minute, pana devine moale.
Se adauga carnatii si se calesc si ei 1-2 minute. Punem orezul, semintele de chimen, turmericul, sare si piper. Amestecam si prajim orezul 1 minut, apoi adugam apa sau supa fierbinte. Asezam una langa cealalta pulpele de pui, punem un capac (eu am folosit o farfurie) si dam cratita la cuptor pentru aproximativ 40-45 de minute.
Odata timpul scurs, ridicam capacul si verificam orezul. Daca acesta este fiert, mai lasam cratita la cuptor inca cateva minute pana pulpele de pui se rumenesc. Eventual folosim functia grill, daca este la cuptor.
Tocam patrunjelul marunt si il adaugam pe deasupra la final, inainte de servire.
Minunatul orez cu pulpe de pui este gata. Pofta buna!
Sper sa va placa reteta mea si sa o incercati cat de curand!