Bucătăria Urecheatei
  • Home
  • Contact
  • Despre

Bucătăria Urecheatei

  • Home
  • Contact
  • Despre
salata

Salata de naut cu telemea de capra

ianuarie 8, 2019

Salata greceasca cu cous cous

iunie 7, 2018

Salata de post cu farfalle si legume

martie 23, 2018
salata

Salata de paste cu ton si mazare

aprilie 2, 2017

Vesnica salata de dieta. 7 combinatii de vis

iunie 13, 2016

Salata de naut si somon

ianuarie 7, 2016
salata

Salata Niçoise

septembrie 15, 2015

Salata de cartofi cu mustar

iulie 16, 2015

Salata cu halloumi si cous-cous

iulie 14, 2015
salata

Salata de sfecla rosie, spanac si portocale

martie 24, 2014

Salata de mei cu legume si ton

septembrie 4, 2013

Salata cu omleta

iunie 20, 2013
MancaruriPui

Orez cu pulpe de pui la cuptor

written by Corina ianuarie 11, 2019
Orez cu pulpe de pui la cuptor

Orez cu pulpe de pui la cuptor, o reteta suuuuper faina care care nici nu va lasa rupti de oboseala la final, si nici chiuveta nu va fi plina de vase. Totul se pregateste intr-o singura cratita, la inceput pe focul plitei, apoi la cuptor. Usor ca buna ziua.

Orezul cu carne de pui ne place foarte mult, fie ca vorbim de piept de pui, pulpe sau ficat. Eu asociez mancarea asta cu acasa, cu mama. Mama ne pregatea des pilaf de orez sau ghiveci si pui la cuptor. Aveam mai mereu pui de tara si totul era atat de gustos! Parca si orezul avea alt gust. Probabil pentru ca era totul pregatit de mama si stiti vorba aia cu mancarea mamei, nu?

Langa bunatatea asta care miroase de te ameteste (ba e chiar periculos daca ti-e prea foame) ne place sa punem muraturi, in special castraveti murati. Orez+pui+castraveti murati=mucho mucho dragoste!

Reteta se potriveste de minune pentru intreaga familie, poate fi chiar pranzul dintr-o duminica cand toti cei dragi sunt acasa. Sau poate fi mancarea pe care sa o imparti cu prietenii intr-o seara de povesti.

Din pacate nu am poza cu preparatul scos din cratita, asezat in farfurie. M-am apucat frumusel de treaba, am facut poze din timpul prepararii, am scos cratita si am pozat-o si pe ea fain frumos si efectiv am uitat sa fac poze la farfurie. Deci va dati seama cat de bine miroase nu? Ca nici nu mai ai rabdare si trebuie musai musai sa gusti. Dar daca intrati pe contul meu de instagram, unde ma gasiti ca urecheata_foodie, veti vedea si o poza cu farfuria facuta cu telefonul – AICI.

Carnatii sunt optionali. Eu i-am pus pentru ca ii aveam in frigider si trebuia sa fac ceva cu ei cat mai repede. M-am gandit ca alaturi de orez si pui vor merge perfect. Ceea ce s-a si intamplat.

Cantitatile sunt pentru 4 portii. Desigur, depinde si de portii, insa noi am fost 4 persoane la masa si mancarea a fost mai mult decat suficienta.

Ingrediente Orez cu pulpe de pui la cuptor

  • 250g orez cu bob lung
  • 7-8 pulpe de pui (pot fi inferioare, superioare sau intregi, caz in care vor fi mai putine de 7)
  • 1 ceapa
  • 4 linguri ulei de masline
  • 700 ml supa de pui sau legume (apa in lipsa acestora)
  • sare si piper dupa gust
  • 1/2 lingurita chimen seminte
  • 1/2 lingurita turmeric
  • pentru condimentarea pulpelor de pui: 1/2 lingurita boia, 3 linguri ulei de masline, 1/2 lingurita cimbru, 1/2 lingurita usturoi granulat, putina sare
  • patrunjel proaspat
  • carnati de casa (optional)

Mod de preparare Orez cu pulpe de pui la cuptor

Incepem cu pregatirea pulpelor. Amestecam intr-un bol condimentele de mai sus si turnam amstecul peste carne. Masam fiecare pulpa cu condimentele, le punem intr-o caserola si le dam la rece 1-2 ore. In cazul in care nu aveti timp la dispozitie, folositi pulpele imediat.

Pornim cuptorul la 170C, foc mediu.

Curatam ceapa si o tocam marunt, carnatii (daca se folosesc) ii taiem rondele. Intr-o cratita care poate fi introdusa la cuptor se toarna uleiul de masline si se pune ceapa la calit, 2-3 minute, pana devine moale.

Se adauga carnatii si se calesc si ei 1-2 minute. Punem orezul, semintele de chimen, turmericul, sare si piper. Amestecam si prajim orezul 1 minut, apoi adugam apa sau supa fierbinte. Asezam una langa cealalta pulpele de pui, punem un capac (eu am folosit o farfurie) si dam cratita la cuptor pentru aproximativ 40-45 de minute.

Odata timpul scurs, ridicam capacul si verificam orezul. Daca acesta este fiert, mai lasam cratita la cuptor inca cateva minute pana pulpele de pui se rumenesc. Eventual folosim functia grill, daca este la cuptor.

Tocam patrunjelul marunt si il adaugam pe deasupra la final, inainte de servire.

Minunatul orez cu pulpe de pui este gata. Pofta buna!

Sper sa va placa reteta mea si sa o incercati cat de curand!

Print Friendly, PDF & Email
carnatichimneorezpuiretete cu puiretete la cuptorturmeric
0 comment
1
Facebook Twitter Google + Pinterest
Corina

previous post
Salata de naut cu telemea de capra
next post
Pizza fara aluat

You may also like

Spanac cu ochiuri si cascaval

ianuarie 18, 2012

Un mic dejun rapid-Omleta cu ceapa verde si...

iunie 26, 2012

O masa de vara, pe cinste. Cu lipii...

iulie 13, 2016

Mini omlete cu sunca si cascaval la cuptor

martie 5, 2018

Piept de porc rulat gatit incet la slow...

octombrie 25, 2017

Pui Tandoori

ianuarie 30, 2012

Tocanita de ciuperci si jambon afumat

februarie 7, 2011

Ghiveci de legume cu orez

martie 27, 2018

Placinte umplute coapte in ulei de masline

februarie 18, 2014

Ciolan de porc la slow cooker

septembrie 30, 2016

Leave a Comment Cancel Reply




Facebook

Facebook

Hey!

Hey!

Salut! Sunt Corina, dar mi se mai spune si Urecheata. Bine ai venit in bucataria mea!

Sunt si aici

Facebook Instagram

Cele mai noi articole

  • Piept de pui cu bacon in sos de smantana

  • Chec cu zmeura

  • Pizza fara aluat

  • Orez cu pulpe de pui la cuptor

  • Salata de naut cu telemea de capra

  • Supa crema de ciuperci

Promotion Image
Promotion Image
Promotion Image




Categorii

  • Altele
  • Aperitive
  • bauturi
  • Cartofi
  • ciuperci
  • de post
  • Desert
  • din camara
  • gustari sarate
  • Jurnal de vacanta
  • Mancaruri
  • Mic dejun
  • Paste
  • Peste
  • porc
  • Povesti
  • Prajitura
  • Pui
  • retete fara gluten
  • Retete la slow cooker
  • salata
  • Selgros
  • Sfaturi utile
  • supa-crema
  • supe/ciorbe
  • Torturi
  • Uncategorized

Cauta si aici

aluat (13) aperitive (10) branza (9) capsuni (10) cartofi (25) chiftele (14) ciocolata (23) ciuperci (22) desert (25) dovlecel (16) dulceata (13) fasole (8) gorgonzola (8) lamaie (12) masline (12) morcovi (19) nuca (19) omleta (8) orez (10) oua (21) paste (19) porc (9) prajitura (15) pui (17) retete cu pui (11) retete italienesti (12) retete peste (8) retete porc (9) retete pui (12) retete simple (11) retete simple si rapide (33) retete simple si usoare (35) rosii (26) salata (15) Schar (10) selgros (15) selgros cauta pasiunea (12) sfaturi utile (12) smantana (11) somon (9) spanac (13) usturoi (16) vinete (11) visine (8) zmeura (9)

Follow me on Instagram

  • Undeva n Cluj azi se va deschide o caserol Celhellip
  • Cina din seara asta Cucu legume i poft mare dehellip
  • One pot pasta rmne varianta mea salvatoare atunci cnd nuhellip
  • Orice om e dator cu un autoportret fotografic digital
  • Azi am copt i am copt bine Nu nui cahellip
  • pozalabec revine cu pia de Floreti Mai exact este unahellip
  • Azi am fcut o crem tare bun cu sardine roiihellip
  • Cuiburi de viespi i poveti copilreti Erau dolofoane i pufoasehellip
  • Mncarea asta nu merit o simpl poz la bec darhellip
  • Nam inventat eu cartofii Hasselback evident pn la urm altfelhellip
  • This is my toast this is how i heal myhellip
  • tii eu sunt un om tare simplu Nu mi plachellip
  • Mia trimis mama pachet cu florile mele preferate
  • A vrea s v vorovesc ceva despre ce avem aicihellip
  • Pasta di tutti formaggi di Firenze di Cluj Adic macaroanehellip
  • La nceput a fost un borcan cu vinete coapte Dehellip
  • Pe voi nu v apuc aa din cnd n cndhellip
  • Am fcut zama asta dimineaa la 7 tiam ca vomhellip
  • Sfecl vine sfecl trece Peste cteva zile
  • Poza nui face cea mai cinste dar nimeni nui perfecthellip

@2017 - Corina Ureche. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top