Aperitive/ kalamata/ Mancaruri/ masline/ paine umpluta

Paine umpluta cu masline si rosii


 Azi vreau sa va fac pofta cu ceva special de tot. Sau cel putin vreau si sper sa considerati ca e special 🙂
O paine umpluta cu pasta de masline, ce ziceti? Noi suntem mari iubitori de masline si le mancam si goale si mai ales mancam masline cu masline, atat de mult ne plac. Prima data am mancat pasta de masline in 2009 in Portugalia si pana atunci nici nu stiam de existenta acestui preparat din masline. Am fost incantata de el si am mancat  de cate ori am avut ocazia. Pasta aceasta pe care am folosit-o eu este chiar cea mai gustoasa din cate am incercat pana acuma si credeti-ma ca am incercat destule. Este de loc din Grecia si este distribuita la noi de SC Robadunas SRL, cu sediul in Cluj pe Traian Vuia 208. Pentru informatii, dar si comenzi puteti sa folositi numarul de telefon 0748890537 sau adresa de e-mail: robadunas@gmail.com. In curand se va lansa si site-ul asa ca tineti aproape!
Pe langa pasta de masline am mai folosit si rosii uscate, insa nu este obligatoriu. Puteti la fel de bine sa folositi doar pasta de masline fara nimic altceva.

aaaaa si inca ceva. Daca stati prin zona, ceea ce va recomand :), o sa va arat si alte retete cu minunatele produse de la Robadunas. N-as da tot din casa, da sa stiti ca urmatoarea reteta e de …. pasta de masline. O pasta facuta in casa, minunata… pam, pam!

 
Ingrediente
Pentru blat
-250 g faina
-15 g drojdie proaspata
-1/2 lingurita sare
-110 ml apa calduta
Pentru umplutura
-pasta de masline
-rosii uscate
 Intr-un vas se pune faina si sarea si in mijloc se face o gropita. In ea se pune drojdia faramitata si putina apa. Cu mana se framanta putin drojdia cu faina, apoi se adauga treptat apa si se framanta pana cand aluatul este nelipicios si se desprinde usor de pe maini. Se acopera cu un prosop si se lasa la dospit cca o ora. Dupa ce aluatul este crescut se pune putina faina pe blatul de lucru si se intrinde aluatul intr-o patura dreptunghiulara si nu foarte groasa. Se intinde pasta de masline peste blat si se presara pe deasupra rosii uscate taiate marunt. Aluatul se ruleaza si se aseaza intr-o tava unsa cu putin ulei, apoi se da la cuptor pentru 30-40 de minute, pana ca este rumenita pe deasupra usor. Optional, puteti unge painea cu putin ou batut sau lapte si sa presarati susan, mac sau alte seminte.
Serviti paine umpluta ca si aperitiv sau gustare.
Pofta buna!
Print Friendly, PDF & Email

You Might Also Like

8 Comments

  • Reply
    liana
    octombrie 18, 2012 at 4:57 am

    Foarte frumos ai sarbatorit ziua internationala a painii :), bravo !

  • Reply
    Paula Gafitescu
    octombrie 18, 2012 at 4:57 am

    Ce fain arata, pozele sunt super! Pup

  • Reply
    catkitchen
    octombrie 18, 2012 at 4:57 am

    Corinus , sunt convinsa ca e tare buna daca-ti plac asa mult maslinele !!! Eu una nu le pot papa , nush de ce , pur si simplu nu-mi plac , dar painica umpluta tot trebuie sa fac , gasesc eu cu ce !!! 🙂

  • Reply
    mirela
    octombrie 18, 2012 at 4:57 am

    Foarte buna !!!!!!

  • Reply
    Corina Ureche
    octombrie 18, 2012 at 5:05 am

    Magda, daca nu iti plac maslinele poti sa umpli cu ce doreste sufletul tau. Eu am mai facut cu sunca, cascaval si ceapa verde. A iesit o minunatieeee!! pup

  • Reply
    Corina Ureche
    octombrie 18, 2012 at 5:07 am

    Multumesc Liana. Involuntar am facutr-o, sa stii, caci nu stiam de acest eveniment.

  • Reply
    Corina Ureche
    octombrie 18, 2012 at 5:08 am

    multumesc, Paula! :*

  • Reply
    Corina Ureche
    octombrie 18, 2012 at 5:09 am

    asa este Mirela!

  • Leave a Reply