Desert/ panna cotta/ retete italienesti

Panna Cotta (cu fructe de padure)

Am mancat pentru prima data Panna Cotta in Italia si a devenit rapid unul dintre deserturile preferate. In Italia ni s-a servit tot timpul in cupe, de aceea eu va prezint si varianta aceasta, pe majoritatea blogurilor am vazut desertul rasturnat..insa aceasta este la pura alegere a fiecaruia.
Cred ca desert care sa se faca mai usor nu exista!
Din cantitatile de mai jos ies exact 4 portii potrivite, nici prea mari dar nici prea micute.

Ingrediente
-200 ml frisca lichida
-250 ml lapte
-3 foi de gelatina
-3 linguri de zahar
-o esenta de vanilie

-3 linguri fructe de padure
-2 linguri zahar brun

Intr-un bol punem apa si scufundam foile de gelatina.
Intr-un alt vas turnam frisca lichida si laptele, esenta si zaharul si punem vasul pe foc pana cand da sa fiarba, amestecand din cand in cand. Adaugam foile de gelatina inmuitate, amestecam, stingem focul si lasam amestecul cca 10 minute sa se odihneasca.
Distribuim in 4 recipiente in mod egal si dam la rece pana cand se incheaga panna cotta. Eu am scos-o pe balcon pana s-au racit bolurile, apoi le-am pus la frigider si am servit a doua zi.
Este de preferat sa faceti panna cotta cu o seara inainte de servire pentru a fi siguri ca se ingheaga total si sa nu aveti surprize neplacute.
Inainte de servire faceti un sos din fructele de padure si zahar, iar cand serviti panna cotta turnati sos pe deasupra. Ornati cu frunze de menta (daca aveti).
Serviti desertul in cupe, sau pentru un efect mai deosebit rasturnati-l pe o farfurie.

Print Friendly, PDF & Email

You Might Also Like

7 Comments

  • Reply
    Dli
    martie 21, 2012 at 6:35 pm

    Si eu prima data am mancat Panna Cotta tot in Italia, dar nu stiam reteta, cum se face ! Va multumesc pentru reteta ,am sa incerc si eu.

  • Reply
    mandala
    martie 21, 2012 at 6:35 pm

    Este printre favoritele mele rapid, usor si poate lua mii de forme.

  • Reply
    Sara & Miki
    martie 23, 2012 at 5:47 am

    Si mie imi place. Pup!

  • Reply
    Mika´s Kitchen
    martie 23, 2012 at 5:47 am

    Arata super!! Imi place mult de tot 😉

  • Reply
    The Wandering Oltean
    martie 23, 2012 at 4:45 pm

    Definitiv una dintre favorite 🙂

    Reusite pozele!

  • Reply
    Corina Ureche
    martie 23, 2012 at 4:46 pm

    Va multumesc frumos pentru aprecieri, ma bucur din suflet ca va place desertul meu!!

  • Reply
    Antonina
    martie 27, 2012 at 7:22 am

    Desertul asta e printre preferatele mele. Minunat arata!

  • Leave a Reply