Paste

Paste cremoase cu mazare si bacon

Paste cremoase cu mazare si bacon. Hai ca suna tare bine, ce zici? Si mai pui in sos si niste branzeturi, sa zicem niste roquefort si parmezan, si ai rezolvam cina ori pranzul decent si cinstit. Daca e cina ai grija sa nu fie tarziu tare, e o mancare destul de consistenta. Mai bine la pranz. Si sa vezi ce bune sunt si a doua zi! Poti lua la pachetel o portie, daca ramane. Daca!

Reteta este nesimtit de rapida. Promit! E genul de mancare la care te gandesti in autobuz in drum spre casa: super delicioasa, care sa te incalzeasca si la trup si la suflet, perfecta pentru vremea umeda si rece.

Daca iti lipseste un ingredient, nu-i bai, nu-ti face prea multe probleme. Asigura-te ca ai paste si smantana pentru gatit. 🙂 Poti folosi ce branzeturi iti plac tie mai mult, nu neaparat roquefort. Vezi tu, sunt sigura ca o sa iti iasa de milioane pastele astea!

paste cremoase cu mazare si bacon

Ingrediente Paste cremoase cu mazare si bacon

-pentru 2 portii-

  • 200 g paste (am folosit fusili)
  • 300 g smantana pentru gatit
  • 50 g bacon taiat cubulete
  • 50 g mazare (fiarta)
  • 30 g branza roquefort
  • 50 g parmezan
  • sare, piper (dupa gust)
  • un varf de cutit nucsoara macinata

Mod de preparare Paste cremoase cu mazare si bacon

Punem la fiert apa intr-o oala incapatoare. Adaugam si putina sare, desigur. Cand apa fierbe adaugam pastele si le fierbem al dente. Nu mai mult.

Intr-o tigaie rumenim cubuletele de bacon. Adaugam mazarea.

Amestecam si adaugam smantana pentru gatit si condimentele. Lasam sosul sa fiarba 3-4 minute la foc incet, apoi adaugam branzeturile. Amestecam pana cand aceastea se topesc si sosul capata o consistenta cremoasa. Puteti sa puneti cantitati mai mari de branzeturi. Vorba aia, niciodata nu e prea multa branza!

Scurgem pastele de apa si le adaugam in sos. Amestecam, potrivim de sare daca mai e nevoie, ori piper, apoi mancam rapid si mestecand incet.

Pofta buna!

paste cremoase cu mazare si bacon

Print Friendly, PDF & Email

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply