dovlecel/ hribi/ Paste/ provocarea secreta

Paste cu hribi si dovlecel

Ama, Ama ce ne mai provoci tu la gatit! Si vad ca ti-ai facut un obicei din asta, caci eu iar am primit mail cu adresa blogului de unde sa-mi aleg o reteta. Si am ales!
In aceasta luna am avut onoarea sa gatesc  reteta marca Simplu si bun. Este un site culinar foarte simpatic si bine pus la punct; imi place ca este aerisit si nu foarte incarcat, pozele sunt de exceptie, iar retetele de incercat. Torturile imi plac la nebunie, sunt decorate ca de poveste si pentru asta vreau sa felicit mainile care fac asemenea lucruri. Inainte sa va arat ce reteta am ales vreau sa va spun ca deja am ales-o pe urmatoarea pe care o voi incerca si anume Jogurtflan cu limete.
Bun, pentru aceasta provocare am ales o reteta de paste cu hribi si cu dovlecel, ma rog, reteta originala e cu zucchini, insa am avut dovlecel proaspat in frigider asa ca l-am folosit pe dumnealui.

Ingrediente
-200 g paste
-250 g hribi (am avut congelati)
-un dovlecel mic
-150 ml pasta de rosii
-50 ml smantana pentru gatit
-sare si piper dupa gust
-putin cimbru
-o lingura ulei
Pastele se fierb al dente.  Intr-o tigaie se incinge uleiul si de adauga ciupercile, care se soteaza cateva minute pana cand apa lasata se evapora. Se adauga pasta de rosii si condimentele si se lasa la fiert cca 10 minute, apoi se adauga si smantana.
Dovlecelul se spala foarte bine, apoi se taie bastonase subtiri. Acestea se oparesc cateva minute in apa colocotita cu putina sare.
Pentru servire se aseaza paste in farfurie, peste ele se pun cateva bastonase de dovlecel si deasupra se toarna sos de hribi.

 

Pofta buna!
Print Friendly, PDF & Email

You Might Also Like

4 Comments

  • Reply
    catkitchen
    octombrie 31, 2012 at 6:22 pm

    Corinus , exact reteta aceasta am ales-o si eu cand am avut de rasfoit blogul lui Cosmin si al Daianei !!! E grozava !!! 😉

  • Reply
    Corina Ureche
    octombrie 31, 2012 at 6:23 pm

    e minunata, cu hribi am mai mancat paste, insa combinate si cu dovlecelul oparit e o minunatie adevarata!

  • Reply
    Simona
    noiembrie 11, 2012 at 6:23 pm

    Mmm… daca deja sunteti doua care ati facut reteta asta, cred ca trebuie incercata!

  • Reply
    Paula Gafitescu
    noiembrie 11, 2012 at 6:23 pm

    Ce frumos arata, prezentarea e de nota 10! Da, am vazut si eu ca Ama isi cam face de cap cu provocarile astea :))

  • Leave a Reply