mascarpone/ parmesan/ Paste/ spanac

Paste cu spanac si mascarpone

Iubesc si am iubit dintotdeauna pastele. Imi plac cu sos de rosii si carne, cu branza sarata, cu branza dulce, cu spanac, cu legume…cred ca imi plac pastele cu orice. Ce va prezint ai jos seamana oarecum cu scoicile astea, o reteta de care doar la superlativ pot vorbi. Totusi, are mici modificari si trebuia sa o scot in vitrina si pe ea. Este o mancare destul de consistenta, astfel ca nu o recomand pentru cina, ci mai degraba pentru un pranz copios si cremos. Si asigurati-va ca dupa masa faceti putina miscare, chiar si putina plimbare, deoarece mancarea in sine este o bomba plin de calorii. Si acum ca avem toate precautiile stabilite si luate in seama, sa purcedem!

Ingrediente
-250 g paste (fusili am avut)
-300 g spanac (congelat)
-o cutie de mascarpone
-150 g parmesan razuit
-200 ml smantana pentru gatit
-sare si piper dupa gust
-putin bacon (optional)
Pastele se fierb cu 2 minute mai putin decat este recomandat pe ambalaj. Procedam astfel deoarece ele vor fi date si la cuptor.
Spanacul decongelat se amesteca cu mascarpone si cu parmesanul, apoi se amesteca cu pastele. Pastele se transfera intr-o tava termorezistenta si se toarna smantana peste ele. Se da tava la cuptor pentru cca 30 de minute, pana cand se rmeneste usor pe deasupra.
Pastele se servesc calde cu parmezan proaspat razuit pe deasupra.
Note! In lista de ingrediente am trecut sare si piper. Eu am folosit sare doar pentru apa in care au fiert pastele, in rest nu. Dar, sarea si piperul se folosesc dupa gust, asadar daca simtiti ca trebuie adaugate, faceti cu incredere asta.
Optional puteti adauga si putin bacon rumenit intr-o tigaie.


Pofta buna!
Print Friendly, PDF & Email

You Might Also Like

4 Comments

  • Reply
    Paula Gafitescu
    martie 11, 2013 at 6:41 pm

    wow, un deliciu!! imi plac tot ce ai pus acolo…mai ales ca e vorba de spanac pe care il ador…si mascarpone…mmmm, gata ca mi se face o pofta grozava si eu n-am asa ceva 😀

  • Reply
    Dohotariu-Avram Alina
    martie 11, 2013 at 6:41 pm

    Pastele sunt delicioase și când le mâncăm parcă uităm de calorii, nu-i așa? :)). Sosurile folosite le transformă în bombe calorice, că ele așa simple nu conțin multe calorii:).

  • Reply
    Rita Oarga
    martie 11, 2013 at 6:41 pm

    Asta e o reteta pe care am s-o fac negresit. Arata frumos si trebuie sa fie foarte gustos dupa ingrediente. Pupici! <3

  • Reply
    catkitchen
    martie 20, 2013 at 2:31 pm

    La combinatia asta nu m-am gandit dar tare as vrea s-o incerc !!! 😉

  • Leave a Reply